Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers voor het eerst sinds 7 oktober boven 20 duizend dollar

De Bitcoin koers bereikte zojuist het hoogste niveau sinds begin oktober als gevolg van een dalende Amerikaanse dollar index.

Bitcoin bereikt nieuw hoogtepunt

De Bitcoin koers steeg vandaag, 25 oktober, boven de 20 duizend dollar. Dit komt omdat risicovolle assets profiteerden van de nieuwe zwakte van de Amerikaanse dollar. Daarmee steeg Bitcoin voor het eerst sinds 7 oktober boven het psychologische 20 duizend dollar niveau.

Deze prijsstijging ging gepaard met de stijgende Amerikaanse aandelen, die op hun beurt werden ondersteund door een dalende Amerikaanse dollar.

Handelaar en analist ‘Il Capo of Crypto’ merkte op dat het einde van de prijsstijging zeker nog niet in zicht is. Hij verwacht dat de BTC prijs de komende dagen verder zal stijgen.

Er is brandstof om door te gaan.

– Il Capo of Crypto.

Gevecht van de dollar

De analisten van ‘Material Indicators’ volgde de verschuivende steun en weerstand in het Binance-orderboek. De zone van $20.000 werd gekenmerkt door een cluster van verkooporders van in totaal meer dan 110 miljoen dollar. Maar de bulls lijken er deze avond in geslaagd deze sterke weerstand eindelijk te doorbreken.

Zoals we al eerder in dit artikel schreven daalt de Amerikaanse dollar index (DXY). Dat is goed nieuws voor de Bitcoin koers aangezien die bijna altijd omgekeerd gecorreleerd is met de dollar index. Ook analist Justin Bennett wees op de zwakte van de dollar.

De Amerikaanse dollar index (DXY) daalt eindelijk. Verwacht biedingen in het bereik van 109,50-110.

– Justin Bennett

Als de zwakte van de Amerikaanse dollar aan blijft houden kunnen we een verdere stijging van de Bitcoin prijs verwachten.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen