Prijsanalyse

Bitcoin koers weer boven $9.000 – Dit is een belangrijk niveau

De Bitcoin koers is deze ochtend teruggekeerd tot boven de 9.000 dollar. Dit is een goed teken omdat de munt de afgelopen dagen continu problemen had om voorbij de $8.970 weerstand te komen. Het is nog te vroeg om te zeggen dat we spoedig weer richting de $10k gaan. Voordat dit gebeurd moeten er namelijk eerst een aantal belangrijke niveaus doorbroken worden.


Bitcoin koers kan stijgen naar $9150

Even leek het alsof de Bitcoin niet zou profiteren van de stijgende aandelenmarkt. Maar nu, op een dag waar de Dow Jones met 4% lijkt te stijgen, zien we eindelijk dat ook de cryptomarkt profiteert.

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin prijs rond de $9.033. Dit terwijl de prijs 24 uur geleden nog rond de $8.800 lag. Dat betekent dat de koers tot nu toe met zo’n 2,5% is gestegen.

Een aantal dagen lang leek het gebied van $8.845 moeilijk te overwinnen. Echter, nu de prijs deze weerstand heeft overwonnen is een stap richting de $9.150 mogelijk. Dit zou de BTC prijs boven de 20-MA van de Bollinger Band plaatsen. Het zou wel een slecht teken zijn als de koers hard naar beneden kaatst rond de $9.150. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de koers opnieuw tot $8.720 daalt.


Wat kunnen we verwachten?

Op de onderstaande 4 uurs grafiek is te zien dat Bitcoin uit een bull flag is gebroken. Dit is een bemoedigende stap die ervoor kan zorgen dat de prijs tot de weerstand van $9.150 kan stijgen. Als ook deze weerstand doorbroken wordt, kan BTC doorstoten tot $9.306.

Wanneer de $9.306 wordt bereikt is het belangrijk dat dit niveau omgezet wordt naar een ondersteuningsniveau. Dit zou de kans vergroten dat de Bitcoin prijs richting de $9.5k stijgt, wat een zeer belangrijk niveau is.