BTC Crash
Bitcoin

Bitcoin koers zakt tot cruciaal 60.000 dollar niveau, hoe nu verder?

Bitcoin (BTC) heeft een roerig weekend achter de rug met een scherpe koersdaling die meer dan $3.000 aan waarde wegwiste. Na een relatief kalme dag waarin de munt zich vastklampte aan de $63.000, maakte Bitcoin zaterdagmiddag een plotselinge val.

De koers daalde binnen een uur van $63.000 naar $61.000 en zakte uiteindelijk door tot het kritieke steunniveau van $60.000.

Een cruciaal niveau

De snelle daling, waarbij Bitcoin bijna 4% van zijn waarde verloor, heeft de cryptomarkt op scherp gezet. De $60.000-grens fungeert als een cruciaal steunniveau voor Bitcoin, een niveau dat in het verleden meerdere keren een verdere prijsdaling heeft weten te voorkomen.

Ook ditmaal lijkt het niveau stand te houden, met duidelijke tekenen van herstel kort nadat deze kritische grens werd bereikt. Desondanks hangt de koers momenteel aan een zijden draadje.

Indien Bitcoin onder de $60.000 zakt, bestaat het risico van een verdere daling naar $57.000. Mocht de munt echter stabiliseren of beginnen te herstellen, dan is de volgende weerstandsbarrière te vinden op $64.000.

De cryptomarkt kleurt rood

Niet alleen Bitcoin heeft te kampen gehad met een aanzienlijke koersdaling; ook grote altcoins zoals Ethereum, Solana, en Dogecoin hebben de afgelopen 24 uur te maken gehad met een daling van meer dan 4 procent.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli