bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers zakt tot onder $9.000 terwijl aandelenmarkt crasht

De aandelenmarkt kleurt deze ochtend rood en er bestaat een kans dat de dalende trend over gaat op een grote crash. Ook Bitcoin investeerders worden hierdoor zenuwachtig, waardoor de koers is teruggezakt tot haar laagste niveau in 3 weken tijd. De Bitcoin koers is vandaag namelijk tot onder de $9.000 gedaald.


Bitcoin koers bereikt dieptepunt van $8.900

De Bitcoin koers is vandaag tot onder de $9.000 grens gezakt. Gegevens van Tradingview geven aan dat de prijs rond half 7 ‘s ochtends tot een dieptepunt van $8.900 bereikte.

Deze koersdaling volgt op een zware week voor de Bitcoin, waarin de prijs bijna de $10.000 wist te passeren voordat het donderdag binnen een uur tijd met $800 daalde.

Dit weekend bleef de koers vrij stabiel rond de $9.400 liggen, maar deze week is opnieuw van start gegaan met ene flinke crash. De koersdaling is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de sombere start van de aandelenmarkten.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $9.100 dollar. Voor de koersdaling was dit een belangrijke ondersteuningszone dus het zou een goed teken zijn als deze zone vanaf nu opnieuw als ondersteuning zal gaan dienen.

Bitcoin koers daalt tot onder $9000 – Bron: Tradingview

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Aandelenmarkten kleuren rood

Op zondag daalden de futures van Dow Jones alleen al met 900 punten, terwijl de Amerikaanse markten voorafgaand aan de opening eveneens onzeker waren. Deze ochtend blijkt dat ook de AEX index rood van start is gegaan. De Nederlandse aandelenmarkt staat op dit moment op -2,4%.

Dat de BTC prijs zich nog steeds zo veel aantrekt van de aandelenmarkt betekent dat de ontkoppeling nog steeds niet heeft plaatsgevonden. De markten blijven gecorreleerd wat Bitcoin investeerders onzeker maakt. Zeker omdat verschillende analisten aan hebben gegeven dat de traditionele aandelenmarkt spoedig een grote crash mee zal gaan maken. De vraag is dan of BTC inderdaad mee gesleurd wordt in de misère.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?