Federal reserve
Bitcoin

Bitcoin koers ziet ‘dubbele top’ in aanloop naar FOMC-bijeenkomst

Bitcoin begint met een koers van ruim 20.000 dollar aan misschien wel de belangrijkste macro-week van 2022. Komende woensdag staat namelijk de volgende FOMC-bijeenkomst van de Federal Reserve op het programma. Hierin maken ze de nieuwe Amerikaanse rente bekend en schijnen ze hun licht op de strategie voor de komende maanden.

Dubbele top voor Bitcoin

Meestal zien we in aanloop naar de FOMC-bijeenkomsten een kleine daling voor Bitcoin, wat de populaire analist IncomeSharks ook ditmaal verwacht. Dat idee onderbouwt IncomeSharks met een grafiek, waarin een duidelijke dubbele top te zien is voor Bitcoin. In eerste instantie verwacht de analist op basis van die dubbele top en de aankomende FOMC-bijeenkomst een daling voor Bitcoin.

BTC koersverloop

Daarna kan volgens hem het feest beginnen en voorziet hij een stijging van Bitcoin naar tenminste 22.400 dollar. Een alternatief perspectief kwam er van Kevin Svenson, die dit weekend waarschuwde voor een langdurig hoge inflatie, wat betekent dat het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat de Federal Reserve gas terugneemt.

Geen verrassingen verwacht

De verwachting is dat de Federal Reserve de rente woensdag verhoogt met 0,75 procent. Mocht de verhoging lager uitvallen, dan is er een kans op een rally. Voor nu zijn alle ogen gericht op de toespraak van Jerome Powell na het rentebesluit. Dat is namelijk het moment waarop we eindelijk meer informatie krijgen over de gedachten van de Federal Reserve omtrent de volledige macro-economische situatie.

Bitcoin nieuws

Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?