Bitcoin, Cardano

Bitcoin lijkt klaar te zijn voor een nieuwe Uitbraak

Na een aantal weken weinig te hebben bewogen lijkt Bitcoin klaar te zijn voor een nieuwe koersstijging en een misschien wel een doorbraak van een sleutelniveau. Dit laten belangrijke technische indicatoren zien zo schrijft Bloomberg.


Is de Bitcoin klaar voor een uitbraak?

Dit weekend begon de Bitcoin prijs te stijgen. Deze beweging suggereert dat de kans groot is dat Bitcoin opnieuw de $12.000 grens zal testen. Bovendien laat de GTI ofwel Global Strength Indicator zien dat de Bitcoin een nieuwe kooptrend is ingegaan en zich niet in het overbought-gebied bevindt, wat verdere winst voorspelt.

Bitcoin steeg vandaag met 1,2% tot ongeveer $ 11.770. Ook de koersen van Cardano en Ethereum stegen met respectievelijk 8% en 3,5%.

Sommige cryptofans gokken erop dat de grote interesse van institutionele beleggers zal zorgen voor een stijgende Bitcoin koers. Het grote bedrijf Fidelity Investments lanceerde vorige week zijn eerste Bitcoin-fonds. JPMorgan Chase & Co. deed ook een investering in het cryptobedrijf ConsenSys terwijl het zijn blockchain-eenheid Quorum aan het softwarebedrijf verkocht voor een niet nader genoemd bedrag.

“Naarmate meer bekende namen zoals JPMorgan de crypto-ruimte betreden en toezichthouders de beperkingen voor custody bedrijven versoepelen, zullen we zien dat meer institutioneel kapitaal de industrie binnenstroomt, waardoor de BTC prijs stijgt”, aldus Marc Grens, president en mede-oprichter van DigitalMint.

 

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins