Bitcoin

Bitcoin loopt het risico om te Crashen nu kopers weg blijven

Na een paar dagen stabiel te zijn verhandeld rond de $9.200 zijn we vandaag op een belangrijk punt beland. BTC is zojuist namelijk onder zijn belangrijke ondersteuningsniveau van $9.000 gezakt.

Het lijkt er dus op dat de BTC koers naar onder is uitgebroken en dit geeft een groot risico dat we de komende dagen de koers verder naar beneden zullen zien zakken. De vraag is dan natuurlijk tot hoever de koers kan dalen. Veel traders hebben zich nu gericht op een daling naar $8.500.


Bitcoin verliest zijn momentum

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de 8.965 dollar. Dit terwijl de koers 24 uur geleden nog rond de $9.200 lag. Dit betekent dat de prijs vandaag met zo’n 2,4% is gedaald.

Even leek het erop dat de kopers de $9.000 grens zouden verdedigen, maar de verkoopdruk is toch te groot gebleken. De daling van vandaag is schadelijk geweest voor de BTC koers vertellen technisch analisten.

Een populaire handelaar sprak in een recente tweet over de prijsactie van de cryptocurrency, en legde uit dat de recente 12-uurs candle close bulls geen hoop geeft om BTC te laten stijgen

“BTC – Deze 12 uur sluitingen geven 0 hoop aan de bulls en tonen een mooie bearish back test. Ik verwacht een lokaal dieptepunt, ‘legde hij uit terwijl hij naar de onderstaande tabel wees.

BTC koers verwachting – Bron: Twitter

Bearish totdat de Bitcoin koers weer boven de $9160 ligt

Andere analisten worden ook steeds minder positief als ze naar het koersverloop kijken. Josh Rager, een andere bekende handelaar, legde uit dat de Bitcoin prijs zou kunnen dalen naar $8.500 als het vandaag niet boven $9.160 kan komen.

Bitcoin koers – Bron: Twitter

“Als de Bitcoin prijs niet kan worden teruggeduwd tot $9.160, denk ik dat deze zal dalen naar $8500.”

De wekelijkse sluiting van de candle die vandaag plaatsvindt kan enige volatiliteit katalyseren, wat mogelijk de toon zet voor waar de crypto koers de komende week hee zal bewegen.

 

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?