Bitcoin

Bitcoin markt kan deze week instroom van $1 miljard meemaken

Bitcoin heeft misschien zijn momentum verloren om direct na de halvering een nieuwe bull run te starten, maar de grootste cryptomunt toont wel degelijk zijn kracht. Bitcoin heeft dit jaar goede vooruitgang geboekt met een prijsstijging van 30% sinds begin 2020. Sterker nog, veel mensen zijn nog steeds optimistisch dat de koers aan het eind van het jaar een nieuw hoogtepunt zal bereiken.

De markt staat op het punt een enorme geldinstroom te ervaren als gevolg van de $1 miljard aan Bitcoin-optiemarkt die naar verwachting deze week afloopt en die bijna volledig bestaat uit call-opties.

Bitcoin opties verlopen – Bron: Skew

Momenteel ligt de Bitcoin prijs rond $9.300 nadat BTC afgelopen weken een aantal keer, zonder succes, de $10.000 grens heeft getest. De enorme instroom van koopopties zal de zaken echter ten goede kunnen veranderen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Wat kan er gebeuren?

De meer dan 100.000 BTC, met een waarde van bijna $1 miljard die bijna 70% van de open markt sluit op 26 juni kan zorgen voor een enorme prijsvolatiliteit. Analisten verwachten dat deze volatiliteit de Bitcoin prijs flink kan opdrijven.

Dat blijkt inderdaad al uit de toenemende interesse in BTC opties. Exchanges zoals Deribit en andere gereguleerde platforms zoals LedgerX en CME, zijn de laatste tijd actiever.

BTC opties open interest – Bron: Skew

Toch is er ook een andere factor die de markt beïnvloedt, namelijk de toenemende verspreiding van de Covid-19. De aandelenmarkt voelt de hitte al aan en beleggers verkopen hun aandelenbezit. De Covid-19-situatie in China, Europa en de VS wekt niet bepaald het vertrouwen van investeerders op, en als deze onzekerheid voortduurt, kan deze overslaan en de Bitcoin-markt negatief beïnvloeden.

We hebben dus een spannende week voor de boeg en we raden daarom iedereen aan het crypto nieuws te blijven volgen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Bitcoin koers duikt opnieuw omlaag door escalatie in het Midden-Oosten
Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving