Ethereum
Ethereum

Bitcoin maximalist Michael Saylor: “Ethereum is duidelijk een effect”

Microstrategy CEO en Bitcoin maximalist Michael Saylor zegt dat Ethereum “duidelijk” een effect (security) is en dat Bitcoin de enige “grondstof” (commodity) in de sector is.

Een effect is een financieel instrument dat vergelijkbaar is met een aandeel. Als Ethereum kwalificeert als effect, dan heeft dat grote gevolgen voor de verhandelbaarheid ervan. Effecten mogen namelijk niet zomaar op een beurs verhandeld worden en de meeste crypto-beurzen hebben niet de juiste vergunningen om effecten op hun platform te noteren.

Bitcoin is de enige digitale grondstof

In een interview met Altcoin Daily werd Saylor gevraagd naar de kwalificatie van zowel Bitcoin als Ethereum als digitale grondstoffen door Amerikaanse senatoren als Kirsten Gillibrand en Cynthia Lummis. Saylor beantwoordde die vraag vervolgens met een lang verhaal over de fundamentele verschillen tussen Bitcoin en Ethereum. Waarbij volgens hem alleen Bitcoin door de jaren heen hetzelfde is gebleven.

“Ik denk dat Ethereum een effect is, ik denk dat dat behoorlijk duidelijk is, […] het is uitgegeven middels een ICO, er zit een managementteam achter, er was een pre-mine, er zijn meerdere hard forks geweest en er is een moeilijkheidsgraadbom die verplaatst blijft worden”, aldus Saylor over Ethereum en alle veranderingen die daar plaatsvinden.

Saylor beargumenteert dat de continue noodzaak om dingen te veranderen, gedreven door een team of entiteit, een indicatie is dat Ethereum kwalificeert als effect. Hierbij wijst hij onder andere nogmaals op het vooruitschuiven van de moeilijkheidsgraadbom die de Ethereum mining industrie zal “vermoorden”.

Digitale grondstof moet onveranderbaar zijn

Om niet als effect, maar als digitale grondstof te kwalificeren moet een protocol volgens Saylor onveranderbaar zijn. “Ik bedoel, één van de fundamentele inzichten in de crypto-industrie is dat het feit dat je het kunt veranderen is wat het een effect maakt”, zo gaat Saylor verder met zijn betoog. Effecten zijn inwisselbare en verhandelbare financiële instrumenten die in de financiële markten gebruikt worden om kapitaal op te halen.

Bitcoin is meer een digitale grondstof, omdat niemand het protocol fundamenteel kan veranderen, net als bij goud. De MicroStrategy CEO deelde verder dat zijn zorgen over het weg-reguleren van altcoins een belangrijke reden is dat hij alleen Bitcoin heeft. Na bijna twee jaar in de Bitcoin-wereld heeft MicroStrategy inmiddels 129.699 Bitcoin op de balans staan. Goed voor een waarde van ongeveer 2,6 miljard euro.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?