Bitcoin,

Bitcoin Miljonair springt van balkon om te vluchten van overvaller

Op 14 mei sprong een Noorse Bitcoin miljonair van zijn balkon op de tweede verdieping om te ontkomen van een gewapende overvaller. Volgende maand zal de rechter de zaak behandelen. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?


Een verrassende ontsnapping

De lokale omroep meldde op 8 september dat het slachtoffer ongeveer 40 jaar was en bekend was doordat hij zijn fortuin van 100 miljoen NOK ($11 miljoen dollar) had verdiend met cryptocurrencies.

De overval vond plaats op 14 mei. De vermoedelijke dief is waarschijnlijk het gebouw binnengegaan en belde aan bij het appartement van het slachtoffer. Toen de miljonair zijn deur opende, werd het slachtoffer direct een geweer tegen zijn hoofd gehouden. De verdachte bedreigde het slachtoffer en zei: “Ga liggen of ik schiet.”

Echter, het slachtoffer gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij wist te ontsnappen van de dief en sprong vanaf zijn balkon op straat. Het is onbekend of de miljonair gewond is geraakt tijdens zijn ontsnapping.

Wie het slachtoffer precies en hoe hij zo rijk is geworden wordt niet verteld, maar er wordt gezegd dat hij de manager en eigenaar van een crypto bedrijf. Die dief zegt dat hij niet schuldig is en heeft verder geweigerd commentaar te geven. De hoorzitting vindt plaats op 17 en 18 oktober.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?