Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin minen met vulkanen kost nog steeds meer dan olie

Een ecoloog in El Salvador heeft twijfels bij het plan van het land om Bitcoin te minen met behulp van geothermische energie uit vulkanen.


Bitcoin minen met behulp van Vulkanen

Ecoloog, Ricardo Navvaro, heeft vraagtekens gezet bij de beslissing van het land om Bitcoin te minen met behulp van geothermische energie uit vulkanen. Hij beweert namelijk dat geothermische energie duurder is dan olie.

“Geothermie kost nog steeds meer dan olie, anders zouden we er al meer van gebruiken. Wat er uiteindelijk zal gebeuren, is dat we gewoon meer olie gaan kopen”. Aldus Ricardo Navarro, hoofd van het El Salvadoran Center of Appropriate Technology.

Navarro zette ook vraagtekens bij het besluit van president Bukele om een stad te ontwikkelen in de buurt van vulkanen.

“Praten over het bouwen van een stad naast een vulkaan is hetzelfde als denken dat je rijk bent omdat je naast een bank woont”.

Hij voegde eraan toe dat geothermische energie stoom en grondwater nodig heeft. Of water dat ondergronds in de grond of onder rotsen wordt vastgehouden. Maar juist dat is een probleem voor El Salvador. De ecoloog vertelt:

“We hebben al problemen dat er te weinig water is in El Salvador”.

De twijfel van de ecoloog werd aangemoedigd door Marit Brommer, uitvoerend directeur van de International Geothermal Association. Ook zij trok de beloften van de controversiële president van het land in twijfel.

“El Salvador staat bekend om zijn geothermische potentieel. Maar als de president iets belooft te bereiken in de komende zes maanden, dan is dat onhaalbaar

Ze voegde eraan toe dat het waarschijnlijk minstens twee of drie jaar zou duren, en waarschijnlijk langer voordat je elektriciteit zou kunnen opwekken.


De aankondiging van President Bukele

President Bukele kondigde in juni voor het eerst plannen aan om vulkanen te gebruiken voor Bitcoin mining.

Destijds gaf hij het staatsbedrijf ‘La Geo’ de opdracht om faciliteiten voor Bitcoin mining aan te bieden met zeer goedkope, 100% schone, 100% hernieuwbare, 0-emissie-energie van de vulkanen. La Geo is een staatsbedrijf voor elektriciteit.

In oktober begon dat proces, zo maakte Bukele zelf bekend via Twitter. Een maand later kondigde Bukele plannen aan om een “Bitcoin City” te lanceren. Deze stad wordt aangedreven door vulkanen, waarvan de ontwikkeling zou worden gefinancierd door door Bitcoin gesteunde obligaties.

President Bukele is druk bezig geweest met het kopen van de Bitcoinn dip met publiek geld. Nog steeds is er geen duidelijkheid te verschaffen over wie de privésleutels van het land beheert.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten