Bitcoin miner
Bitcoin

Bitcoin miner Bitfarms vestigt zich in Argentinië vanwege inflatie en goedkoop aardgas

Bitcoin mining gigant Bitfarms, een beursgenoteerde Canadese miner, heeft een nieuwe faciliteit opgezet in Argentinië. De reden voor deze stap? Goedkope energie. Het bedrijf is één van de grootste miners ter wereld en opereert in vier landen, maar geeft aan dat Argentinië waarschijnlijk het goedkoopste land wordt.

Inflatie en goedkoop aardgas

Op basis van de gunstige wisselkoersen en goedkope aardgasprijzen, worden de kosten van de nieuwe faciliteit in Rio Cuarto de laagste in het portfolio van Bitfarms. Een situatie die ze volgens COO Geoff Morphy een “significante voorsprong” geeft. Bitfarms kondigde het nieuwe contract eind april aan en een paar maanden later in september gaat de operatie in Argentinië live.

“Argentinië heeft de op één na grootste aardgasreserves ter wereld, terwijl er ook veel potentie is voor duurzame energie”, aldus Morphy. “Wij zitten in de unieke positie om wereldwijd uit te breiden en te blijven profiteren van de lage kosten in deze regio en de overtollige elektriciteitsproductie”, zo gaat Morphy verder.

Oprichters komen uit Argentinië

De locatie mag dan aantrekkelijk zijn voor Bitfarms vanwege de lage kosten, ook voor de oprichters van het bedrijf is het waarschijnlijk een droom geweest om zich hier te vestigen. Zij komen namelijk uit Argentinië. De voornaamste reden voor de keuze voor Argentinië blijft echter de kosten-capaciteit situatie. “Als we gebieden zien met overschotten die anders verloren zouden gaan, dan proberen wij die tegen een lage prijs op te pikken […] uiteindelijk is dat goed voor Bitfarms en voor de lokale energieproducenten”, zo voegt Morphy toe.

De nieuwe operatie in Rio Cuarto verhoogt de hashrate van Bitfarms van 3,9 naar 4,1 exahash per seconde. Het volledige project gaat om twee faciliteiten, waarvan de eerste vandaag is aangezet. Bitfarms verwacht dat alles draait als we in het tweede kwartaal van 2023 aankomen. Het Canadese bedrijf draait buiten Argentinië vooral op waterkracht-energie. 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85