Bitcoin miner
Bitcoin

Bitcoin miner Merkle verhoogt hashrate met 900 procent in 8 maanden

De Bitcoin miner Merkle Standard, die een samenwerking heeft met Bitmain, één van de grootste producenten van mining-hardware ter wereld, heeft zijn hashrate in acht maanden tijd verhoogd van 0,3 EH/s naar 3,1 EH/s.

Merkle Standard voert de druk op

Met die extreme verhoging van zijn hashrate, voert Merkle Standard de druk op de concurrentie behoorlijk op. Op maandag bracht de miner nog het nieuws naar buiten dat het 40 megawatt (MW) aan capaciteit toevoegt aan de faciliteit in South Carolina. Daarmee komt het totaal op 140 MW uit voor het bedrijf. In South Carolina zet Merkle Standard die energie in om Bitcoin te minen met de S19J Pro en S19 XP miners van Bitmain.

De winter is heftig geweest voor de mining-industrie, maar daar merken we bij Merkle Standard weinig van. Het kan ook een soort power-play zijn om het de concurrentie nog moeilijker te maken in deze zware tijden. Vanaf de all-time high is Bitcoin ruim 70 procent kwijt en vanaf het begin van 2022 gemeten meer dan 50 procent. In die periode zijn veel miners in de positie gekomen dat ze hun Bitcoin reserves moesten verkopen om te overleven.

Meer, meer en meer

Uiteindelijk moet de faciliteit in South Carolina in 2024 naar een capaciteit van 80 MW en de capaciteit van het vlaggenschip in Washington naar 225 MW. Op het moment van schrijven heeft de faciliteit in Washington een capaciteit van 100 MW. Als Merkle Standard dat weet waar te maken, dan gaat de hashrate van het bedrijf de komende jaren nog flink omhoog. 

Investeren in Merkle Standard is overigens niet mogelijk. In tegenstelling tot vele andere Amerikaanse Bitcoin miners is Merkle Standard niet beursgenoteerd. Het gave aan Merkle Standard is dat ze de doelstelling hebben om Noord-Amerika’s grootste duurzame Bitcoin miner te worden.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen