Bitcoin Nieuws

Bitcoin miner Merkle verhoogt hashrate met 900 procent in 8 maanden

De Bitcoin miner Merkle Standard, die een samenwerking heeft met Bitmain, één van de grootste producenten van mining-hardware ter wereld, heeft zijn hashrate in acht maanden tijd verhoogd van 0,3 EH/s naar 3,1 EH/s.

Merkle Standard voert de druk op

Met die extreme verhoging van zijn hashrate, voert Merkle Standard de druk op de concurrentie behoorlijk op. Op maandag bracht de miner nog het nieuws naar buiten dat het 40 megawatt (MW) aan capaciteit toevoegt aan de faciliteit in South Carolina. Daarmee komt het totaal op 140 MW uit voor het bedrijf. In South Carolina zet Merkle Standard die energie in om Bitcoin te minen met de S19J Pro en S19 XP miners van Bitmain.

De winter is heftig geweest voor de mining-industrie, maar daar merken we bij Merkle Standard weinig van. Het kan ook een soort power-play zijn om het de concurrentie nog moeilijker te maken in deze zware tijden. Vanaf de all-time high is Bitcoin ruim 70 procent kwijt en vanaf het begin van 2022 gemeten meer dan 50 procent. In die periode zijn veel miners in de positie gekomen dat ze hun Bitcoin reserves moesten verkopen om te overleven.

Meer, meer en meer

Uiteindelijk moet de faciliteit in South Carolina in 2024 naar een capaciteit van 80 MW en de capaciteit van het vlaggenschip in Washington naar 225 MW. Op het moment van schrijven heeft de faciliteit in Washington een capaciteit van 100 MW. Als Merkle Standard dat weet waar te maken, dan gaat de hashrate van het bedrijf de komende jaren nog flink omhoog. 

Investeren in Merkle Standard is overigens niet mogelijk. In tegenstelling tot vele andere Amerikaanse Bitcoin miners is Merkle Standard niet beursgenoteerd. Het gave aan Merkle Standard is dat ze de doelstelling hebben om Noord-Amerika’s grootste duurzame Bitcoin miner te worden.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten