Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin miners hebben het zwaar – Moeilijkheidsgraad daalt razendsnel

De enorme koersval die Bitcoin sinds het einde van 2021 en het begin van 2022 heeft doorgemaakt is nog altijd niet ten einde. Vanaf de all-time high van ongeveer 69.000 dollar in november 2021 zijn we inmiddels teruggevallen naar een koers van rond de 30.000 dollar.

Dat grote waardeverlies voor Bitcoin is niet zonder consequenties. Vooral de miners lijken het op dit moment lastig te hebben. Deze week markeert namelijk de grootste val in de moeilijkheidsgraad voor miners sinds juli 2021.

Daling moeilijkheidsgraad van 3,3 procent

De prijsactie van Bitcoin zet de marges van miners onder druk. Een deel van het netwerk moet hierdoor blijkbaar de machines even op standby zetten, want de moeilijkheidsgraad voor Bitcoin mining neemt deze week met 3,3 procent af. Door de hele geschiedenis van Bitcoin is dat geen extreme daling, maar de afgelopen maanden leek de mining industrie zich nog weinig van de koersdalingen aan te trekken. Nu beginnen miners hier en daar blijkbaar wat pijn te voelen.

Volgens MacroMicro liggen de gemiddelde kosten voor het minen van een Bitcoin momenteel op 26.250 dollar. Naarmate Bitcoin die koers nadert wordt het voor een groter deel van de miners lastig om rond te komen. Als we de cijfers van Glassnode mogen geloven, dan blijft het aantal verkopen van miners echter relatief laag. De meeste Bitcoin die ze minen houden ze blijkbaar nog altijd binnenboord. Voor de lange termijn is dat in ieder geval een goed teken.

WEF wil Bitcoin overschakelen naar Proof-of-Stake

Als het aan de mensen van het World Economic Forum ligt schakelt Bitcoin zo snel mogelijk over op Proof-of-Stake. Daarmee zou een einde komen aan het energie-intensieve Proof-of-Work mining proces waarop Bitcoin momenteel draait. Jammer genoeg gaan dit soort figuren voorbij aan de complexiteit van de discussie rondom Proof-of-Work en de klimaatafdruk van het consensus mechanisme.

Als eerste is het energieverbruik waardevol omdat het de wereld een betrouwbare valuta schenkt. De absolute schaarste van Bitcoin wordt bewaakt door Proof-of-Work. Daarnaast is Proof-of-Work mining extreem competitief en zijn miners altijd op zoek naar de goedkoopste stroom. Die vinden ze vaak bij producenten van duurzame energie omdat de natuur onvoorspelbaar is en energie lastig te verplaatsen is. Bitcoin kan producenten van duurzame energie een bodemprijs voor hun energie garanderen.

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geĂŻnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geĂŻnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten