Bitcoin Miners in China opgepakt voor het stelen van $3 miljoen aan elektriciteit

 
 

Aan de oostkant van China is de politie druk bezig geweest. Zo heeft de Chinese politie in dit gebied een illegale bitcoin-mining faciliteit gestopt. De miners die hierachter zaten hadden voor ruim $3 miljoen aan elektriciteit gestolen. Hierdoor konden zij vrijwel gratis Bitcoins binnen halen.


Minen van cryptocurrencies

Het minen van cryptocurrencies zoals de Bitcoin werkt aan de hand van het oplossen van lastige algoritmes. Alhoewel dit proces geheel automatisch gaat en je dit dus 24 uur per dag zou kunnen draaien, komen hier erg veel stroomkosten bij kijken.


4000 mining-apparaten

Na de illegale praktijken volledig onderzocht te hebben, kwam de Politie in Zhenjiang erachter dat de miners bijna 4.000 mining-apparaten hadden draaien. Gezamenlijk waren deze schuldig aan het stelen van bijna 20 miljoen yuan ($2.9 miljoen) aan stroom.

Dit is tot nu toe het grootste geval van gestolen elektriciteit in de provincie Jiangsu.


Onderzoek

De politie heeft meer dan 20 verdachten opgepakt die momenteel worden verhoord. Wanneer dit onderzoek is afgerond verwacht de politie meer te kunnen vertellen over de illegale activiteiten.

Hoeveel Bitcoins de miners hebben weten te verkrijgen is nog niet bekend.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken