Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin miners verkopen aandelen en BTC nu rendement gehalveerd is sinds november

Miners hebben inkomsten nodig aangezien Bitcoin sinds november in prijs is gedaald en de inkomsten nog verder blijven dalen.


Bitcoin miners verkopen coins uit hun voorraden en aandelen in hun bedrijven nadat de winstgevendheid van mining sinds november daalde.

Bitcoin handelt momenteel rond de $43.500. Dit is ongeveer 33% onder het hoogste punt ooit van ongeveer $69.000. Hierdoor verkopen miners op een ongunstig moment. Ze moeten echter hun rekeningen voor elektriciteit en apparatuur betalen dus ze hebben de inkomsten hard nodig.

Gegevens van on-chain analysebedrijf Glassnode laten zien dat Bitcoin miners netto-verkopers zijn geworden. Miners zijn maandenlang netto-hodlers geweest.

Netto-positie van miners. Bron: Glassnode

Sinds 9 november is het rendement van het minen van één BTC met gemiddeld 50,5% gedaald voor de twee meest populaire mining apparaten, de S9 en de S19. Zo blijkt uit gegevens van blockchain onderzoeksbureau Arcane Research. Dit betekent dat het rendement op de investering sneller is gedaald dan de prijs van de Bitcoin.

Geldstroom van het minen van 1 BTC. Bron: Tradingview

Een grote toename van hash rate heeft bijgedragen aan de lagere winstgevendheid van mining. Bovendien neemt concurrentie tussen miners evenredig toe met de hash rate. Dit betekent dat er meer apparaten zijn ingeschakeld om te concurreren om het volgende blok te vinden.

Op 13 februari bereikte de hash rate van de Bitcoin een nieuwe all-time high. Die mijlpaal werd bereikt door in één dag van 188,4 exahashes per seconde (EH/s) naar 284,11 EH/s te springen. Volgens Ycharts ligt de hash rate momenteel op ongeveer 232,19 EH/s.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Grote mining operations

Sommige grote mining operaties hebben ervoor gekozen om hun bezittingen in cash te vergroten of hun rekeningen te betalen door aandelen te verkopen in plaats van crypto. Op 11 februari vertelde een woordvoerder van de mining operatie Marathon Digital Holdings Inc. (MARA) het volgende:

“We zijn in oktober 2020 begonnen met hodlen en sindsdien hebben we geen enkele satoshi meer verkocht.”

In plaats daarvan diende Marathon een aanvraag in bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om $750 miljoen aan aandelen en securities te verkopen. Seeking Alpha meldt dat Marathon van plan is een deel te gebruiken om hardware aan te schaffen.

MARA is momenteel met 0,56% gedaald en heeft nu een waarde van $28,24.

Een analist van vermogensbeheerder D.A. Davidson vertelde op 14 februari dat miners ideologische en zakelijke redenen hebben om terughoudend te zijn met het verkopen van Bitcoin:

“Grote miners verkopen liever aandelen, omdat hun aandeelhouders willen dat ze hun Bitcoin houden. Ze willen dat miners er niet eens over nadenken om het te verkopen.”

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten