Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin mining bedrijf wilt eigen aandelen opkopen

Het in China gevestigde mining bedrijf Canaan haalde $90 miljoen op bij een beursgang in 2019. Nu gebruikt het bedrijf zijn kapitaal om aandelen terug te kopen, terwijl de prijs bijna historisch laag is.


Historisch dieptepunt

Afgelopen november heeft Canaan zijn aandelen geprijsd op $9 per stuk op de Nasdaq-beurs als onderdeel van een beursgang van $90 miljoen. Canaan is het Chinese bedrijf dat computerchips en andere hardware voor Bitcoin-mining installaties maakt.

Nu de prijs lager is dan $2 per aandeel en bijna een historisch dieptepunt nadert, wil het bedrijf $10 miljoen uitgeven om aandelen terug te kopen.

Volgens een persbericht van het bedrijf: “Het aantal teruggekochte [American Depositary Shares] en het tijdstip van terugkoop zal afhangen van een aantal factoren. Zij noemde onder andere de prijs, het handelsvolume en algemene marktomstandigheden, kapitaalvereisten en algemene zakelijke voorwaarden. “


‘Wij zullen blijven investeren’

De financiële resultaten van het tweede kwartaal, die vorige week zijn gepubliceerd, werpen enig licht op het denken van de hardwarefabrikant. Het rapporteerde jaar-op-jaar dalingen van het totale verkochte computervermogen en de totale netto-inkomsten van respectievelijk 18,2% en 26,3%.

Destijds gaf CEO Nangeng Zhang de schuld aan de COVID-19-pandemie en de volatiliteit van de Bitcoin prijs in verband met de halving van Bitcoin in mei.

De COVID-19-uitbraak, die zijn oorsprong vond in China, vertoonde daar al een dalende trend in februari, voordat de pandemie in de VS en een groot deel van de rest van de wereld nog sterk was toegenomen. Dat verklaart mede waarom Canaans inkomsten van april tot en met juni prima lijken. De netto-omzet op kwartaalbasis steeg met 160,9% tot $25,2 miljoen.

CFO Quanfu Hong zei: “Vooruitkijkend, zullen we blijven investeren in die gebieden die ons productaanbod kunnen versterken, onze activiteiten kunnen stroomlijnen en ons marktleiderschap kunnen versterken.”

Hij voegde eraan toe dat het bedrijf :“vertrouwen had in de onderliggende kracht van zijn fundamentals en optimistisch was over de groeivooruitzichten op lange termijn van ons bedrijf.”

Als dat waar is, nu de aandelenkoers op een laag niveau schommelt en de Chinese industrie uit de pandemie komt, is dit het moment voor Canaan om in zichzelf te investeren.


Bitcoin nieuws

BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten