Newsbit

crypto mining

Bitcoin-mining fabrikant Canaan breidt uit naar Kazachstan

crypto mining

Canaan, een fabrikant van hardware voor Bitcoin (BTC)-mining, heeft zijn eerste overzeese locatie in Kazachstan opgezet.


Met servicecentrum voorzien van verschillende diensten

Canaan zei naar verluidt dat dit servicecentrum zou helpen lokale klanten te voorzien van verschillende diensten. Dergelijke diensten omvatten het testen en onderhouden van machines, technische diensten en garantiediensten. Canaan CEO & Voorzitter, Nangeng Zhang, zei hierover het volgende aan The Block:

“De oprichting van het servicecentrum in Kazachstan is van strategisch belang om onze geografische dekking uit te breiden. Ook kunnen we zo snellere en gemakkelijkere toegang bieden om ons groeiende internationale klantenbestand te ondersteunen.”


Mining-industrie van Kazachstan

Kazachstan heeft een groot aandeel in de cryptomining-industrie in vergelijking met andere landen. Volgens de universiteit van Cambridge beheert Kazachstan iets meer dan 6% van ‘s werelds Bitcoin-miningindustrie. Dit plaatst het land op de vierde plaats, achter de Verenigde Staten, Rusland en China. China beheert alleen al 65% van de Bitcoin-miningindustrie.

Bovendien is het aandeel van Kazachstan in de Bitcoin-miningmarkt gestaag gegroeid. In het derde kwartaal van 2019 had Kazachstan slechts 1,4% van de industrie in handen, waardoor het qua marktaandeel buiten de top vijf bleef. Sindsdien heeft het Maleisië en Iran ingehaald.

Canaan profiteert sindsdien van de cryptomining-boom in Kazachstan. In april had het bedrijf zijn orderboek voor Bitcoin en cryptominingmachines al tot ver in 2022 gevuld. Tussen april en oktober 2020 was de aandelenkoers van het bedrijf met bijna 1.000% gestegen. De verplaatsing naar Kazachstan en andere landen wordt door velen beschreven als een vlucht uit China.

In mei van dit jaar zeiden de autoriteiten in Binnen-Mongolië, een populaire regio voor miners vanwege de goedkope elektriciteit, dat miners die blijven werken, op de “zwarte lijst” zouden komen van het sociale kredietsysteem van het land. Dit is het resultaat van een breder, landelijk optreden tegen Bitcoin-mining.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top