Nieuws

Nieuws

Bitcoin-mining in Noorwegen krijgt groen licht

In Noorwegen heeft een meerderheidsstemming in hun parlement ervoor gezorgd dat het minen van Bitcoin (BTC) niet verboden kan worden.

Voorstel vernietigd

Eerder werd er een voorstel gedaan om Bitcoin-mining in Noorwegen volledig te verbieden. Dit werd in maart van dit jaar gedaan door de communistische partij van Noorwegen, de Rode Partij. Toen hier echter over werd gestemd in het Noorse parlement werd het voorstel klein gehakt.

“Nu deze politieke partijen deze stem hebben verloren, zullen ze waarschijnlijk nog een poging doen om de stroombelasting specifiek voor mijnwerkers te verhogen, wat nu hun enige hulpmiddel is in de gereedschapskist om het leven van mijnwerkers moeilijk te maken.”

Groene Oase

Het minen van Bitcoin is in Noorwegen over de afgelopen enorm in populariteit gegroeid. Inmiddels draagt Noorwegen dan ook voor 1% bij aan de wereldwijde hash-snelheid van Bitcoin, terwijl gebruik gemaakt wordt van 100% hernieuwbare energie.

Noorwegen lijkt dan ook een groene oase te zijn voor de Bitcoin-miningsector, met een overvloedige waterkracht en lage energieprijzen. De kosten voor 1 kilowattuur bedraagt in het noorden en midden van Noorwegen slechts 0,12 Noorse kroon. Dit gebeurt wel door speciale tarieven aan te houden die niet voor iedereen gelden.

Alhoewel deze stroomtarieven niet voor iedereen gelden, wordt niet verwacht dat crypto-miningbedrijven opeens meer zullen moeten betalen voor hun energie.

Hack nieuws

Crypto bedrijven steeds vaker aangevallen met VileRat Crypto bedrijven steeds vaker aangevallen met VileRat
Dokter betaalde huurmoordenaar $60.000 in Bitcoin om zijn vrouw te ontvoeren Dokter betaalde huurmoordenaar $60.000 in Bitcoin om zijn vrouw te ontvoeren
BlueBenx gehackt en laat nu deel personeel gaan BlueBenx gehackt en laat nu deel personeel gaan
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten