Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin mining in Rusland onaangetast tijdens invasie in Oekraïne

Meer dan de helft van de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk komt uit drie landen. Dit zijn Amerika, Kazachstan en Rusland. De laatstgenoemde voert een oorlog met Oekraïne, waardoor crypto analisten het netwerk controleren op eventuele verstoringen van het netwerk.


Bitcoin mining gaat niet offline in Rusland

Op dit moment blijft Bitcoin-mining sector in Rusland grotendeels stabiel. Het is echter wel zo dat sancties de Russische miners die regelmatig in contact komen met exchanges en banken, wel kunnen treffen.

Volgens het Cambridge Center for Alternative Finance was Rusland vanaf juli 2021 verantwoordelijk voor meer dan 11% van de wereldwijde Bitcoin-hashrate. De Hashrate is een maatstaf voor de rekenkracht die aan het netwerk is toegewezen.

“Een groot deel van de Russische bitcoin-mining sector wordt aangedreven door binnenlands aardgas of waterkracht in Siberië”, vertelde Will Foxley van Compass Mining. “Het is onwaarschijnlijk dat hashpower offline gaat, tenzij sancties poolproviders beïnvloeden.”

De CEO van Compass Mining, genaamd Whit Gibbs, voegde via Twitter toe dat zijn bedrijf in Rusland goed geïsoleerd is van geopolitieke onrust”.

Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Wat betekent het als Russische miners offline zouden gaan?

Als een groot deel van de Bitcoin-miners in Rusland plotseling offline zou gaan, zoals het geval was in China vorig jaar, zou het netwerk minder gedecentraliseerd worden en als gevolg daarvan een beetje minder veilig.

Terwijl mining begon iets wat mensen deden op een zolderkamer, is het sindsdien uitgegroeid tot een miljarden-industrie die wordt gedomineerd door grote bedrijven en zogenaamde ‘mining pools’. Dat geldt niet alleen voor Bitcoin, maar ook voor Ethereum en andere blockchains.

Deze grote mining pools zouden wel roet in het eten kunnen gooien van Russische miners, en dat gebeurd inderdaad al. Een van die teams, genaamd FlexPool, zei dat het mensen met Russische IP-adressen zou blokkeren van deelname aan Ethereum-mining.

“We verontschuldigen ons tegenover onze Russische miners; velen van jullie steunen de oorlog niet”, staat in een verklaring. “U bent het echter die uw natie steunt. Zonder de mensen kan Rusland niet opereren.”

FlexPool is een voorbeeld van een groep miners die een politiek standpunt innemen. Of meerdere mining groepen dit voorbeeld gaan volgen is nog echter nog maar de vraag.

Bitcoin nieuws

Bitcoin miner Bitfarms maakt $142 miljoen verlies, maar aandeel stijgt met 8,5% Bitcoin miner Bitfarms maakt $142 miljoen verlies, maar aandeel stijgt met 8,5%
Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven
Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten