Newsbit

Bitcoin (BTC)

Bitcoin mining industrie gebruikt in 2e kwartaal 56% duurzame energie

Bitcoin (BTC)

De wereldwijde Bitcoin-mining sector heeft in het tweede kwartaal een duurzame energiemix van 56% bereikt, zo blijkt uit schattingen van een rapport van de Bitcoin Mining Council.


Bitcoin miners schoner dan welk land dan ook

Bitcoin mining wordt met de dag sneller efficiënter. Het minen van BTC tokens wordt namelijk aangedreven door een hogere mix van duurzame energie dan welk land of industrie dan ook.

De schatting was gebaseerd op een enquête die werd gehouden onder 32% van de miners op het netwerk. Uit de enquête bleek dat de respondenten ‘momenteel elektriciteit gebruiken met een duurzame energiemix van 67%’. Om een redelijke onzekerheidsmarge aan te houden wordt er door de onderzoekers geschat dat de energiemix voor alle miners rond de 56% duurzaam is.

Een van de hoofddoelen van het Bitcoin Mining Council is om transparante en verifieerbare gegevens te verschaffen over het gebruik van duurzame energie in de Bitcoin-mining industrie. Ondanks dat is het natuurlijk niet zeker of de uitspraken in het onderzoek kloppen. De geldigheid is namelijk afhankelijk van de echtheid van de antwoorden van de respondenten.


Gaat Musk weer Bitcoins accepteren?

Dit nieuwe onderzoek zal Elon Musk waarschijnlijk nog niet over halen om weer BTC te accepteren. Musk verklaarde vorige maand dat Tesla weer Bitcoin-transacties zou toestaan als het wereldwijde Bitcoin-miningnetwerk aantoonbaar voor ten minste 50% uit hernieuwbare energiebronnen zou bestaan. Maar dit onderzoek zou naar alle waarschijnlijkheid niet genoeg zijn voor de miljardair.

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy en lid van de Bitcoin Mining Council, was echter blij met het rapport. Hij merkte op dat de Bitcoin-miningindustrie vrijwillig heeft samengewerkt om ‘kritieke informatie te verstrekken aan het grote publiek en beleidsmakers.’

Michael Saylor vertelt namelijk dat het heel belangrijk was dat veel voorkomende misvattingen over de aard en omvang van het Bitcoin-energiegebruik verduidelijkt worden.

Het onderzoek komt op een belangrijk moment in de geschiedenis van Bitcoin-mining. De in China gevestigde miners zijn deze maand namelijk gedwongen om ofwel hun deuren sluiten, ofwel naar het buitenland trekken. Het valt nog te bezien hoe de omwenteling in de mining het gebruik van hernieuwbare energie zal beïnvloeden, hoewel er hoop is dat het een positief effect zal hebben.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top