Bitcoin

Bitcoin mining verandert meer in New York in een bubbelbad

Locals die in de buurt van een Bitcoin mining faciliteit aan de oevers van Seneca Lake wonen, hebben alarmerende stijgingen van de temperatuur van het water gemeld, aldus NBC News vandaag.


Protest tegen Greenidge

Abi Buddington, een inwoner die dicht bij het meer woont zei hierover het volgende:

“Het meer is zo warm dat het lijkt alsof je in een bubbelbad zit.”

Afgelopen maand organiseerden de lokale bevolking een protest tegen de Greenidge Generation Bitcoin mining industrie. Volgens hen vervuilt het de lucht en wordt het water van het meer erdoor verwarmt. Dit komt door het gebruik van fossiele brandstoffen. Greenidge is eigendom van private equity onderneming Atlas Holdings. Greenidge vertelde NBC dat de faciliteit aan het meer werkt binnen de federale en staatsmilieuvergunningen. Jeff Kirt, de CEO van Greenidge, zei het volgende:

“De milieu impact van de fabriek is nog nooit zo goed geweest als nu.”

Het bedrijf gaf verder aan dat het zijn CO2-uitstoot compenseert en heeft toegezegd af te stappen van aardgas.


Mining aan het meer

Het water van het meer koelt de 8.000 computers die worden gebruikt om Bitcoins te minen in de gasgestookte fabriek in de landelijke Finger Lakes regio van New York.

Volgens documenten verkregen door NBC, staat de huidige vergunning van Greenidge het toe om dagelijks 631 miljoen liter water op te nemen en 632 miljoen liter te lozen. Dit bij temperaturen tot 41 graden in de zomer en 30 graden in de winter. In september moet de vergunning worden verlengd. De omroep meldt trouwens dat niet alle omwonenden tegen Greenidge zijn. Het bedrijf heeft namelijk flinke donaties gedaan aan lokale scholen en een brandweer, en heeft ook voor werkgelegenheid gezorgd.


Bitcoin mining breidt uit in de VS

In de Verenigde Staten is het minen van Bitcoin aanzienlijk toegenomen, als reactie op een hardhandig optreden in China. Het is hierdoor gegroeid tot bijna 8% van het totale wereldwijde aandeel, vergeleken met de 4% in september 2019.

De eigenaar van Greenidge, Atlas, heeft onlangs $3 miljard opgehaald bij investeerders en zei dat het van plan is zijn huidige Bitcoin mining capaciteit tegen het einde van het jaar meer dan te verviervoudigen. Vrijdag maakte het bedrijf bekend dat het zijn activiteiten al dit jaar naar South Carolina zou uitbreiden. Greenidge plant een CO2 neutrale crypto mining faciliteit in de stad Spartanburg. Het heeft inmiddels een intentieverklaring ondertekend met LSC Communications, een ander portfoliobedrijf van Atlas Holdings.

Campagnevoerders in New York maken zich zorgen over de uitbreiding van het bedrijf en waarschuwen dat als regelgevers in New York de mining activiteiten van Bitcoin niet in toom houden. Er zouden minstens 30 extra energiecentrales gebruikt kunnen worden gebruikt, wat de doelstellingen van de staat op het gebied van groene energie in gevaar zou brengen. Er is een verbod van drie jaar voor Bitcoin mining voorgesteld.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?