MiningCrypto
Blockchain

Bitcoin-miningbedrijf Hut 8 breidt infrastructuur aanzienlijk uit met nieuwe overeenkomst in Texas

Het Bitcoin-miningbedrijf Hut 8 bereidt zich voor op een aanzienlijke uitbreiding van zijn infrastructuurplatform dankzij een nieuwe overeenkomst die het in Miami gevestigde bedrijf toegang geeft tot 205 megawatt aan capaciteit in West-Texas.

Locatie naast windmolenpark

In een persbericht meldde Hut 8 dat de nieuwe locatie naast een windmolenpark ligt en is aangesloten op het elektriciteitsnet van de Electric Reliability Council of Texas. Dit biedt toegang tot “enkele van de laagste locatiegebonden groothandelsprijzen voor elektriciteit in Noord-Amerika.”

“De locatie is ideaal gepositioneerd om een ​​verscheidenheid aan high-density computing-toepassingen te ondersteunen, waaronder Bitcoin-mining en AI. Hut 8 werkt aan een commercialiseringsplan voor de site met als doel de waarde ervan te maximaliseren,” aldus een woordvoerder van Hut 8.

Financiële details zijn niet onthuld

Alhoewel er geen financiële details zijn onthuld, is de transactie nog steeds “onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden.” Het bedrijf is echter op weg om met deze uitbreiding zijn energie-infrastructuurplatform uit te breiden tot “ongeveer 1,3 gigawatt.”

Hut 8-topman Asher Genoot benadrukte dat deze overeenkomst de “eerste keer is dat een grote datacenterbelasting is goedgekeurd onder het complexe regelgevingskader in deze specifieke markt.”

Voor de in Miami gevestigde miner volgt deze uitbreiding op Hut 8’s recente mijlpaal van het veiligstellen van een strategische financiering van $150 miljoen van Coatue. Deze financiering, gestructureerd via converteerbare obligaties met een jaarlijkse rente van 8%, is bedoeld om Hut 8’s strategische stap naar AI-infrastructuur te ondersteunen en aan de stijgende marktvraag te voldoen.

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren