Bitcoin Nieuws, Hack Nieuws

Bitcoin Nieuws, Hack Nieuws

Bitcoin-mixservice CoinJoin start met zwarte lijst

CoinJoin, een Bitcoin (BTC)-mixservice, heeft bekend gemaakt dat ze zullen starten met het weigeren van BTC die getagd is met bepaalde identifiers. Hiermee zal effectief BTC die mogelijk uit illegale activiteiten vrijgekomen is niet meer op het platform geaccepteerd worden.


Wat is een mixservice?

Mixservices komen vaker voor in de crypto-wereld en kan heel handig zijn. Deze services maken het mogelijk om de transactiegeschiedenis van jouw crypto-munten te verdoezelen, wat de privacy ervan verhoogd. Dit brengt echter voor criminele activiteiten enkele nadelen met zich mee, zo zijn ze namelijk ook erg voordelig om bijvoorbeeld Bitcoin mee wit te wassen.

Alhoewel de meeste mixservices, waaronder ook CoinJoin, dit onwettig gebruik van de mixservice al verbiedt, kiezen ze nu voor een actievere aanpak om dit type gebruik tegen te gaan. Hierover zeggen ze het volgende via een Tweet:

“Wij proberen het bedrijf en het project te beschermen door het aantal hackers en oplichters die de coördinator gebruiken te minimaliseren en ons in de problemen te brengen. Dit zou het recht van het bedrijf moeten zijn om te doen, maar geloof me, niemand van ons is hier blij mee.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Bijhouden van zwarte lijst

Dit gaan ze doen door een zwarte lijst bij te houden. Wanneer Bitcoin mogelijk uit illegale activiteiten verkregen is, komt deze op de zwarte lijst te staan. Deze zullen via een automatisch systeem vervolgens niet meer geaccepteerd worden op het platform. Volgens de aankondiging zelf zullen ze bepaalde UTXO’s gaan weigeren om de dienst te gebruiken. Een UTXO staat voor Unspent Transaction Output en is in wezen wat er wordt gemaakt elke keer dat iemand Bitcoin uitgeeft. In de meeste gevallen is het wat er in hun wallet overblijft nadat ze een bedrag hebben uitgegeven. Dit betekent dat de service specifiek een hoeveelheid Bitcoin kan blokkeren die is gestolen.

Toch is dit volgens het CoinJoin-team een grote tegenslag voor de fungibiliteit van de Bitcoin, ofwel het idee dat iedere Bitcoin uitwisselbaar is met iedere andere Bitcoin.

Het is niet voor het eerst dat zo’n zwarte lijst in gebruik wordt genomen. In 2013 was er al een soortgelijk idee, maar daar werd destijds hard tegen geprotesteerd. Het werd dan ook niet in gebruik genomen, tot nu. Het is nog niet bekend wat de impact van het nieuwe systeem zal gaan zijn, en of meerdere mixdiensten hun voorbeeld zullen volgen.

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten