Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin naar $100.000 in 2024, voorspelt Komodo-CTO

De Chief Technical Officer (CTO) van Komodo, een decentrale exchange (DEX) en wallet, besprak in een interview zijn visie op de koers van Bitcoin (BTC) en de bredere cryptomarkt. Kadan Stadelmann verwacht dat Bitcoin nog voor het einde van dit jaar de $100.000 zou kunnen bereiken, waarmee het een nieuw record zou vestigen.

In de afgelopen uren is de BTC-koers weer aan het stijgen. De prijs van Bitcoin is in de laatste 24 uur toegenomen en nadert bijna de grens van $65.000. Dit herstel volgt op een periode van daling, waarin de koers onder de $60.000 zakte als gevolg van geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten. Nu lijkt Bitcoin echter weer op weg naar boven.

De gevolgen van de Bitcoin Halving

Een belangrijke reden voor een verwachte stijging van de bitcoinprijs in 2024 is de Bitcoin Halving. Dit cruciale evenement vond plaats op 20 april en halveerde de blokbeloning voor miners van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Dit vermindert de verkoopdruk van miners, wat op termijn kan leiden tot een stijging van de Bitcoin prijs.

Toch is er volgens Stadelmann een kanttekening bij de halving. Omdat de beloning daalt, kan het voor miners steeds moeilijker worden om hun activiteiten te financieren. Dit kan ertoe leiden dat er minder miners zijn, wat een risico vormt voor de veiligheid van het netwerk. Als de bitcoinprijs echter in de loop van de tijd blijft stijgen, zou dit risico beperkt blijven.

Ondanks mogelijke risico’s blijft de CTO van Komodo optimistisch over de BTC-koers. Stadelmann voorspelt dat Bitcoin in 2024 de grens van $100.000 kan bereiken, deels dankzij de halving en het aanhoudende succes van Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs). Dit kan een bredere stijging in de cryptomarkt teweegbrengen, waarvan ook altcoins aanzienlijk kunnen profiteren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten