wood
Bitcoin

Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen

Cathie Wood, CEO van ARK Invest, is extreem bullish over Bitcoin en schroeft haar verwachtingen voor de koers flink op. De reden? Ze verwacht een gigantische instroom van institutionele beleggers voor de digitale munt.

Uiteindelijk moet dat de koers volgens Wood en haar leger van analisten tot het niveau van $3,8 miljoen brengen voor het jaar 2030.

Bitcoin koers van $3,8 miljoen in 2030?

Volgens een nieuw rapport van Benzinga voorspelt Wood nu dat Bitcoin tegen 2030 naar de $3,8 miljoen kan stijgen. Daarvoor institutionele beleggers wel iets meer dan 5% van hun portfolio in BTC steken. Deze nieuwe voorspelling, gedaan tijdens een Investor Day in New York in maart, is maar liefst $2,3 miljoen hoger dan haar eerdere schatting voor het jaar 2030.

“Vorig jaar lanceerden we onze bullish case voor Bitcoin. Die lag toen op $1,5 miljoen,” aldus Wood.

“Met het – zij het met tegenzin – groene licht van de SEC (Securities and Exchange Commission) voor Spot Bitcoin ETFs, hebben we opnieuw naar de cijfers gekeken. Als institutionele beleggers, zoals we verwachten, iets meer dan 5% van hun portfolio in Bitcoin toesteken, zou dat alleen al $2,3 miljoen toevoegen aan de prognose die ik net noemde.”

Wood verwijst hiermee naar de goedkeuring door de SEC van ETF’s die direct in Bitcoin beleggen, waaronder eentje van ARK zelf. Deze ETF’s, die werden gelanceerd in januari in de Verenigde Staten, trokken miljarden dollars aan investeringen aan en worden gezien als de meest succesvolle ETF-lanceringen ooit.

Ze bieden institutionele beleggers een toegankelijke manier om in Bitcoin te stappen. Je kunt je voorstellen dat de gemiddelde rijkaard het niet ziet zitten om voor miljoenen dollars aan Bitcoin in een eigen wallet te bewaren.

Woods voorspelling

Als Woods voorspelling uitkomt, zou dat betekenen dat Bitcoin in zes jaar tijd met meer dan 6.572% zou stijgen ten opzichte van de huidige waarde. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $57.593, een daling van meer dan 3% in de afgelopen 24 uur.

Op basis van de laatste weken lijkt de voorspelling van Wood praktisch onmogelijk, maar Bitcoin heeft in zijn koersgeschiedenis wel vaker het onmogelijk gepresteerd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

CME Group betreedt de Bitcoin-handelsmarkt in veranderend financieel landschap
Spot Bitcoin ETFs haalden $303 miljoen binnen op woensdag
Bitcoin stijgt enorm, analist geeft $74.000 als volgende target
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten