crypto mining
Bitcoin

Bitcoin-netwerk ondergaat grootste moeilijkheidsdaling ooit


De ‘mining difficulty’ van het Bitcoin-netwerk is spectaculair afgenomen. Dit is de grootste moeilijkheids-aanpassing ooit.

Grootste afname sinds lancering van het netwerk

De mining-moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk is met 27,9% gedaald. Dit omdat het netwerk zich aanpast aan de enorme daling van de hash-snelheid. Dit is de grootste afname van mining-moeilijkheidsgraad sinds het netwerk in 2009 live ging.

Het Bitcoin-netwerk werkt zijn mining-moeilijkheidsgraad elke 2.016 blocks bij. Dit betekent dat het netwerk ongeveer elke twee weken de moeilijkheidsgraad aanpast. Het is zo ontworpen om ervoor te zorgen dat blocks elke tien minuten worden gemined, ondanks een fluctuerende hash-snelheid.

In dit geval was de hash-snelheid zeer fluctuerend. Sinds de vorige aanpassing op 13 juni is de gemiddelde hash-snelheid van Bitcoin gedaald van 136,47 EH/s naar 85 EH/s. Dat is een daling van 35%.

Dit werd grotendeels veroorzaakt door het strenge optreden tegen Bitcoin-miners in China. Hierdoor hebben crypto miners in China massaal de deuren gesloten en zijn ze nu opzoek om hun bedrijf in andere landen voort te zetten.

Deze lagere hash-snelheid leidde tot een langzamere blockproductie omdat de resterende hash-kracht de hoge moeilijkheidsgraad niet kon bijhouden. De afgelopen twee weken werden er gemiddeld bijna elke 13,9 minuten blocks geproduceerd. Dat is veel langer dan normaal, volgens de berekening van The Block. Op 1 juli kostte het zelfs 129 minuten om een ​​block te produceren. Dat is de langste tijd sinds 2011.

Dat de mining-difficulty zich aanpast is goed, aangezien het Bitcoin-netwerk op deze manier gewoon normaal door kan functioneren. Wel is het zo dat hoe hoger de hash-rate is, hoe veiliger het netwerk is. Het is dus wel van belang om in de komende maanden de hash-rate weer te zien groeien.

Bitcoin nieuws

Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Bitcoin koers 67% omhoog in 2024, waar ligt het plafond?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?