Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin netwerk passeert magische grens van $100 biljoen aan transacties

Bitcoin heeft in zijn volledige geschiedenis meer dan 100 biljoen dollar aan waarde verplaatst op het netwerk. Het is een statistiek die de kracht en de schaalbaarheid van het Bitcoin netwerk benadrukt. On-chain analist David Puell geeft echter aan dat we niet teveel waarde aan de statistiek moeten toewijzen.

Bijzondere mijlpaal

Het is een bijzondere mijlpaal die aangeeft dat het Bitcoin netwerk serieuze vormen begint aan te nemen. Maar aan de andere kant is niet iedere transactie een zogenaamde economische transactie. Ook als mensen of exchanges hun wallets reorganiseren tellen de transacties mee voor het totaal, terwijl dit in feite geen transacties tussen twee partijen zijn.

De daadwerkelijke economische transacties liggen volgens David Puell een stuk lager dan die 100 biljoen dollar. Als we daarvoor corrigeren, dan komt het totaal uit op 7,3 biljoen dollar. Nog steeds een indrukwekkend getal, maar dat vertegenwoordigt ‘slechts’ 7,3 procent van die 100 biljoen dollar. Aan de andere kant worden de verhandelingen op beurzen hier weer niet in meegenomen.

Wat is een economische transactie?

Je kunt er een argument voor maken dat iemand die Bitcoin koopt bij een beursplatform ook een economische transactie voltooid. Als deze persoon vervolgens weer kiest om te verkopen is dat ook een economische transactie. Deze persoon zet immers fiatgeld of een andere crypto om in Bitcoin of andersom.

Toch blijft het getal van 100 biljoen dollar een significant getal. Al deze waarde is immers overgedragen op een netwerk waarbij mensen geen hulp hebben van banken of andere financiële tussenpersonen. Bitcoin is een compleet onafhankelijk geldnetwerk waarop mensen waarde kunnen verplaatsen.

In theorie is het mogelijk om binnen 10 minuten honderden miljarden dollars aan Bitcoin naar de andere kant van de wereld te sturen. Dat is iets wat in het traditionele financiële systeem onmogelijk is met fiatgeld, maar is ook voor edelmetalen als goud een complete onmogelijkheid.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?