Bitcoin

Moeilijkheidsgraad Bitcoin miners naar nieuwe all-time high

De Bitcoin hashrate staat er sterker voor dan ooit. Kort nadat de 19 miljoenste Bitcoin is gemijnd is de moeilijkheidsgraad voor miners naar een nieuwe all-time high gestegen. Met het maximum van 21 miljoen Bitcoin zijn er nog 2 miljoen Bitcoin te minen.

Het duurt echter nog even voordat de laatste Bitcoin uit de digitale mijnen komt. Die staat namelijk voor het jaar 2140 op de planning. Door de Bitcoin halving halveert de beloning voor miners gemiddeld iedere 4 jaar en gaat het proces steeds langzamer.


Moeilijkheidsgraad op all-time high

De moeilijkheidsgraad voor Bitcoin miners correleert met de computerkracht die nodig is om Bitcoin te minen. Op dit moment produceert het netwerk een hashrate van 201,84 exahash per seconde (EH/s).

De hashrate zelf heeft op 13 februari van dit jaar een all-time high van 248,11 EH/s bereikt. Die hashrate werd echter niet lang volgehouden, waardoor de moeilijkheidsgraad nu pas een nieuwe all-time high heeft bereikt. De moeilijkheidsgraad past zich namelijk aan op het gemiddelde van de afgelopen 2.016 blokken.

Het kan dus zijn dat de hashrate op een bepaalde dag piekt naar een ultiem hoogtepunt, maar daarna weer terugvalt. Een hogere hashrate is belangrijk voor Bitcoin omdat dit het netwerk beschermt tegen zogenaamde “double-spend” aanvallen. Waarbij kwaadwillenden hun Bitcoin tweemaal kunnen uitgeven.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Begin maart kleine dip

Op 4 maart, grofweg één maand voor het bereiken van de nieuwe all-time high, zakte de moeilijkheidsgraad van 27,96 biljoen naar 27,55 biljoen. Om uiteindelijk terug te vallen naar 27,45 biljoen tot 30 maart. Inmiddels zitten we met 28,58 biljoen op een nieuwe record.

Sinds juli 2021 zit de hashrate van Bitcoin stevig in de lift en is ook de moeilijkheidsgraad voor miners flink opgeklommen. Het geeft aan dat de Bitcoin mining industrie een serieuze industrie is geworden waar inmiddels miljarden in omgaan.

Het is een miljardenbal waar beursgenoteerde bedrijven de dienst uitmaken en je grote hoeveelheden kapitaal nodig hebt om een deuk in een pakje boter te slaan. De verwachting is dat de Bitcoin hashrate en daarmee ook de moeilijkheidsgraad de komende periode nog flink zal toenemen.

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?