Bitcoin,, Trending

Bitcoin netwerkhashsnelheid bereikt 80 triljoen per seconde

De Bitcoin (BTC) heeft gedurende deze week een nieuwe mijlpaal bereikt. De netwerkprestaties bereikte namelijk nieuwe recordhoogtes in hash-snelheid.


Meer dan 80 triljoen SHA256 hashes per seconde

Monitoringbron Bitinfocharts heeft de gegevens gecontroleerd en bevestigd dat de hash-snelheid van de Bitcoin hoger was dan 80 triljoen SHA256 hashes per seconde. Dit is dan ook een record; dit is nog niet eerder gebeurd.


Wat is hash-snelheid?

Hash-snelheid is de hoeveelheid rekenkracht die wordt gebruikt om Bitcoin-transacties te valideren. Des te hoger deze macht ligt, des te duurder het is voor kwaadwillende om het netwerk succesvol aan te vallen.


Hash-snelheid als maar stijgende

Gedurende de afgelopen maanden heeft de Bitcoin een alsmaar stijgende hash-snelheid meegemaakt. Hierdoor zijn eerdere records al meerdere keren verbroken. De verwachting is dan ook dat deze trend zich nog voortzet.


Bullish sentiment

Door de als maar verbeterende netwerksterkte, draagt deze op zijn beurt ook bij aan het algemene bullish sentiment onder de voorstanders van Bitcoin.
Mocht er weer een bullish markt komen, dan is de Bitcoin nu beter uitgerust voor groei dan in 2017. Wie weet wat dit gaat brengen voor de komende bullrun.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?