Bitcoin prijs, Bitcoin koers
Bitcoin

‘Bitcoin NFT-markt naar $4,5 miljard in 2025’

Als je het aan het Galaxy Digital van CEO Mike Novogratz vraagt, dan stijgt de waarde van de markt voor Bitcoin-NFTs voor maart 2025 naar een totale market cap van 4,5 miljard dollar. “Hoewel er verschillen zijn tussen inscripties en NFTs, is het eerlijk om te zeggen dat er een ecosysteem voor NFTs is opgestaan op Bitcoin, op een manier die eerder niet mogelijk was en het gebruik ervan explodeert”, aldus Galaxy Digital.

Drie verschillende voorspellingen

Uiteindelijk doet Galaxy Digital in totaal drie voorspellingen over de toekomstige market cap voor NFTs op Bitcoin. We moeten het doen met een bear-case, een base-case en een bull-case. In het bearish-scenario ziet Galaxy Digital de markt een market cap van 1,5 miljard dollar bereiken.

Dat baseren ze op het huidige niveau van interesse en de infrastructuur. In een normaal scenario ziet Galaxy Digital de market cap van NFTs op Bitcoin oplopen tot 4,5 miljard dollar.

Als alles echt compleet volgens plan loopt, dan kan het volgens Galaxy Digital ook echt de competitie aangaan met NFTs op Ethereum en een market cap van 10 miljard dollar bereiken.

Op het moment van het rapport zijn er al 250.000 Ordinals op de markt gebracht en explodeert de markt voor deze nieuwe soort tokens op Bitcoin.

‘De donkere tijden zijn voorbij’

Als je het aan influencer Eric Wall vraagt, dan is de introductie van NFTs op Bitcoin een zegen voor het project. “De donkere tijden zijn voorbij. Plezier staat weer op het menu, jongens”, zo schrijft hij op Twitter bij een plaatje met de geschiedenis van Bitcoin.

Op dit plaatje zien we dat Bitcoin van 2018 tot en met 2022 maar een saaie boel was volgens Wall. Nu hebben we plotseling weer Ordinals en vermaakt de influencer zich volop.

Daar is niet iedereen het overigens mee eens, want er is een redelijk grote groep die van mening is dat Bitcoin puur en alleen geld zou moeten zijn. Zij vinden NFTs op de Bitcoin blockchain eerder vervuiling dan een toevoeging.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen