Fidelity Investments
Bitcoin

Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij

Fidelity Digital Assets, een investeringsfirma met een Spot Bitcoin ETF, stelt zijn middellange-termijn vooruitzichten voor Bitcoin bij van “positief” naar “neutraal” na het eerste kwartaal. Op basis van verschillende indicatoren is Fidelity tot de conclusie gekomen dat Bitcoin momenteel niet meer “goedkoop” is.

Waarom is Bitcoin niet meer goedkoop?

Fidelity publiceerde zijn meest recente Signals rapport op 22 april. Hierin gebruikte het onder andere de Bitcoin Yardstick (of Hashrate Yardstick) die op een vergelijkbare manier waarderingen plakken op Bitcoin als de koers-winstverhouding dat voor aandelen doet.

Behalve dat de indicator van Fidelity met name ingezet wordt om te bepalen of Bitcoin ondergewaardeerd is.

In het onderzoek merkte Fidelity op dat Bitcoin gedurende het eerste kwartaal van 2024 tussen de -1 en 0 standaardafwijkingen van het gemiddelde van 51% bleef in het eerste kwartaal. Dat betekent dat er 0 dagen waren in Q1 waarin Bitcoin als goedkoop werd ervaren, zo claimt Fidelity.

Dat zou volgens Fidelity suggereren dat Bitcoin nu op de juiste waarde handelt, waardoor zij voor de korte termijn niet meer bullish zijn.

Grote kans op verkopen

Daarnaast staan 99 procent van alle adressen op een virtuele winst, wat betekent dat er mogelijk een verkoopgolf aankomt.

Het kan zijn dat mensen door het vastlopen van de bullmarkt het vertrouwen verliezen en besluiten om in ieder geval een deel van hun winsten te realiseren op Bitcoin. Andere on-chain indicatoren lijken het “neutrale” standpunt van Fidelity met betrekking tot Bitcoin te ondersteunen.

Dan gaat het onder andere over de Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) verhouding en de MVRV Z-Score, die wordt gebruikt om te bepalen of Bitcoin over- of ondergewaardeerd is ten opzichte van zijn daadwerkelijke waarde.

Hoewel Fidelity op dit moment “neutraal” is over Bitcoin, verwachten ze niet dat de piek van de bullmarkt reeds is bereikt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?