Altcoin Nieuws, Bitcoin Nieuws, Nieuws, Trending

Bitcoin of Altcoin? Zo weet je dat er een altcoin season komt

Ben je van plan om te investeren in Ripple, Ethereum of andere altcoins? In dit artikel leggen wij uit wanneer je in Bitcoin moet zitten en wanneer in altcoins. (Je kan ook de onderstaande video kijken)

 

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze


Waar moet je in investeren?

Er is een bepaalde indicator die best wel duidelijk aangeeft wanneer je in Bitcoin moet zitten en wanneer in altcoins, namelijk de Bitcoin dominantie.

Hoe kun je de Bitcoin dominantie nou als indicator gebruiken, voor wanneer je in altcoins moet stappen en wanneer in Bitcoin? Hieronder nemen we je mee in de Bitcoin dominantie grafiek. De up-to-date versie van deze grafiek vind je als je hier klikt.

Zoals je links in de onderstaande afbeelding ziet, december 2017 t/m januari 2018, dan zie je dat de Bitcoin dominantie heel sterk afneemt. Veel grote rode candles achter elkaar. Dat betekent dat er veel geld uit Bitcoin overvloeit naar altcoins. Dat is het moment dat jij in altcoins moet zitten. Dit wordt ook wel een altcoin season genoemd.

Andersom werkt de indicator ook. Als we kijken naar juni 2017 t/m november 2017. Daar zien we dat de BTC dominantie heel erg toeneemt. Dat geeft aan dat er heel veel geld van altcoins naar Bitcoins stroomt. Op dat moment is het dus verstandig om in Bitcoin te zitten.

 
Rode Candles = Altcoins stijgen | Groene Candles = Bitcoin stijgt


Tip: Kijk het een tijdje aan. De Bitcoin dominantie is pas echt een goede indicator als er meerdere rode candles ontstaan. Als de BTC dominantie bijvoorbeeld meer dan een week afneemt, dan wordt het interessant om naar altcoins te gaan kijken.

Een andere Tip die onze analist Nick mee wilt geven is de 50 procent grens in de gaten te houden. Nick geeft aan dat vaak rond de 50 procent de dominantie een grote move maakt. Dat betekent dat als de BTC dominantie onder de 50 procent zakt we een grote prijsstijging van altcoins kunnen verwachten (een altseason).


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten