Bitcoin Nieuws

Bitcoin oorzaak voor dalende correlatie van Tesla met tech-bedrijven

De aandelen van Tesla zijn steeds minder gecorreleerd met die van grote Amerikaanse technologiebedrijven. Bitcoin zou daar de reden van kunnen zijn.


Dalende correlatie

De 20-daagse correlatie tussen de aandelenkoers van Tesla en de Nasdaq 100-index is gedaald van 0,83 op 17 juni tot 0,14 op 14 juli. Er is ook een daling te zien in de verhouding tussen de aandelen van het bedrijf en de NYSE FANG+ index. Hierin zijn de grootste technologiebedrijven zoals Facebook Inc., Apple Inc., Amazon.com Inc. en Netflix Inc. opgenomen.

Tesla steeds minder gecorreleerd aan tech bedrijven – Bron: Bloomberg

Amy Wu Silverman, strateeg bij RBC Capital Markets, zei hier het volgende over:

“Tesla was altijd sterk gecorreleerd met andere grote techbedrijven, maar deze relatie is op korte termijn echt ontkoppeld. Als ik rondvraag, krijg ik te horen dat dit te maken heeft met hun blootstelling aan Bitcoin en hoe hiermee rekening moet worden gehouden wanneer ze inkomsten rapporteren.”


Tesla lijkt meer steeds meer gecorreleerd aan Bitcoin koers

Tesla maakte in februari een investering van $1,5 miljard in Bitcoin bekend. De investering leidde tot speculatie dat andere bedrijven zouden volgen, hoewel weinigen dat echt hebben gedaan. Tesla heeft sindsdien een deel verkocht en Musk is steeds meer naar voren gekomen als een Bitcoin criticus. Hij bekritiseerde onder andere het energieverbruik.

Het Tesla aandeel is deze maand bijna 4% gedaald, terwijl de Nasdaq 100 meer dan 2% is gestegen. Bitcoin is gedaald van een piek van bijna $65.000 medio april tot ongeveer $32.500.

Bitcoin koersverloop – Bron: Tradingview

Het lijkt er dus op dat het Tesla aandeel steeds meer gecorreleerd is aan de Bitcoin prijs en steeds minder aan de koersen van de grote tech bedrijven. Of TSLA investeerders daar zo blij mee zijn is de vraag.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten