Bitcoin

Bitcoin op weg naar $70K nu institutionele vraag omhoog schiet

Na een consolidatieperiode van een maand wordt de koopdruk achter Bitcoin steeds groter. De cryptocurrency heeft een cruciaal weerstandsniveau doorbroken en lijkt spoedig te kunnen stijgen richting de $70.000.


Institutionele vraag schiet omhoog

Volgens Bloomberg diende Tesla’s beslissing om BTC te kopen als een “omslagpunt” dat veel instellingen ertoe heeft aangezet dit voorbeeld te volgen. Het verhaal rond crypto’s gaat steeds meer over de risico’s om het potentieel te missen dat Bitcoin de wereldwijde digitale standaard wordt. Dit zorgt ervoor dat veel vermogende investeerders de boot niet willen missen.

De vraag naar Bitcoin is inmiddels gestegen tot een recordhoogte. Van China tot de VS haasten instellingen zich om een ​​stukje van de cryptocurrency te bemachtigen. In de afgelopen week alleen al, kocht het Chinese technologiebedrijf Meitu ongeveer 175 BTC voor een totale waarde van ongeveer $10 miljoen. Ondertussen kocht MicroStrategy ongeveer 253 BTC tegen een gemiddelde prijs van $59.339. 

Daarnaast kocht vermogensbeheerder Grayscale ook nog eens $1 miljard aan Bitcoin en andere cryptocurrencies. Dit bracht het het totale beheerde vermogen op $46,10 miljard kwam.

De groei en geleidelijke rijping van de spotmarkt van Bitcoin wekken een verhoogde interesse in de derivatenmarkten. 

JP Morgan vertelt dat de opbrengsten in BTC futures aanzienlijk hoger zijn dan de opbrengsten van alle andere valuta’s. Dit maakt het zeer interessant om Bitcoins te kopen.

“Bitcoin ‘opbrengsten’ geïmpliceerd door futures zijn aanzienlijk hoger dan alle belangrijke valuta’s in ontwikkelde en opkomende markten, en de situatie is zelfs nog meer benadrukt op offshore beurzen. Vergeleken met het expliciet deflatoire monetaire beleid en grensoverschrijdende overdraagbaarheid van Bitcoin, lijkt dit nauwelijks een plausibele plaatsvervanger, ”zei JP Morgan. 

De Amerikaanse investeringsbank stelt dat de stijgende vraag naar BTC ervoor zal zorgen dat er spoedig een Bitcoin ETF goedgekeurd gaat worden in Amerika. Dit zou er weer voor kunnen zorgen dat er een grote golf nieuwe investeerders de cryptowereld in komen die de prijs nog verder op zal drijven.


Bitcoin kan spoedig zijn ATH doorbreken

De koopdruk achter Bitcoin is de afgelopen week aanzienlijk gestegen. Hierdoor brak de prijs de afgelopen 24 uur door een cruciaal weerstandsniveau. 

Bitcoin is erin geslaagd uit een omgekeerde ‘head-and-shoulders-formatie’ te breken. Deze formatie had zich de afgelopen maand ontwikkeld op de 4-uurse grafiek. 

Bitcoin US dollar prijsgrafiek
BTC 4-uurs grafiek – Bron: TradingView

De afstand tussen de neckline en het head van het patroon suggereert dat Bitcoin met bijna 15% kan stijgen naar het 141,1% of 161,8% Fibonacci-retracementniveau. Deze niveau’s liggen op $67.450 en $70.330.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen