Newsbit

Bitcoin prijs

Bitcoin opties ter waarde van $1 miljard vervallen vandaag

Bitcoin prijs

Ongeveer 114.700 Bitcoin optiecontracten, met een waarde van meer dan $1 miljard, lopen vandaag af. Dit maakt vandaag een zeer interessante dag om te kijken wat dit met de Bitcoin prijs gaat doen.


De volatiliteitsverwachtingen

Dat er een spannende tijd aankomt met hoge volatiliteit lijkt wel zeker. Bitcoin weigert boven de $10.000 te blijven. Aan de andere kant lijkt BTC ook een sterke ondersteuning gevonden te hebben rond de $9.000. We zitten dus in een consolidatie fase die ervoor zorgt dat er niet al te veel vuurwerk op de markt is geweest de afgelopen weken. Vaak betekent zo’n relatief rustige periode dat er een flinke uitbraak aan zit te komen.

Optiehandelaren kopen geen Bitcoin. In plaats daarvan verkrijgen ze contracten die hen het recht geeft om het te kopen/verkopen tegen een vooraf overeengekomen prijs. Dat gezegd hebbende, een zogenaamde “call” -optie betekent dat ze de mogelijkheid hebben om Bitcoin tegen een lager tarief te kopen. Dit kan zelfs als de spot rate hoger ligt op het einde of zelfs voor het einde van het contract.

Als iemand bijvoorbeeld een call-optie heeft gekocht voor bijvoorbeeld $9.000 met een strike prijs van $9.500, dan kan hij proberen de prijs van Bitcoin naar het genoemde niveau te brengen. Dit kan hij doen door zijn long-posities vóór afloop te verhogen.

Met andere woorden, optiehandelaren proberen de prijzen naar hun favoriete percentages te duwen. Hierdoor kunnen zij potentiële verliezen vermijden en winst maken.

De vervaldatum van $1 miljard op vrijdag zou om dezelfde reden de volatiliteit kunnen katalyseren. Handelaren met call-opties kunnen proberen de prijzen te verhogen, terwijl degenen met put-opties ze misschien lager willen hebben. Dat zorgt voor veel prijsschommelingen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Een klein bereik

Een analyse van Skew laat zien dat een groot deel van de Bitcoin Options een strike prijs van $10.000 en $11.000 heeft. Ondertussen geven andere rapporten aan dat er ook een aanzienlijk grotere open interest is naar prijzen van $8.000 en zelfs $7.000. Samen hebben deze contracten een waarde van ongeveer $154 miljoen.

Skew wees ook op de Put-Call ratio van de opties, een indicator die het aantal put contracten meet ten opzichte van de call contracten. Wanneer de Put-Call ratio stijgt, ervaren handelaren het daarom als bearish. Omgekeerd zal het juist bullish zijn.

Uit gegevens blijkt dat de put-call-ratio van Bitcoin zeer positief is. Dit impliceert dat handelaren de komende tijd optimistisch zijn en een prijsstijging verwachten.

Bitcoin Put/Call ratio – Bron: Skew

Ondanks dat verwachten de meeste analisten dat de kans groot is dat Bitcoin blijft steken in haar zijdelingse bereik tussen de $9000 en $10.000. Echter, als BTC uit dit bereik weet te breken zal het waarschijnlijk heftige volatiliteit oproepen.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top