Hack Nieuws

Bitcoin.org gaat offline na een aanval van hackers

Bitcoin.org, een van de eerste websites over Bitcoin, is gehackt door online oplichters en ligt momenteel plat.


Bitcoin.org gehackt

Cobra, de anonieme beheerder van Bitcoin.org, kondigde op 23 september aan dat Bitcoin.org was gehackt. Hackers waren erin geslaagd om een scam-bericht op de site te plaatsen.

“Het lijkt erop dat Bitcoin.org is gehackt en de hele site is vervangen door een scam die om gratis Bitcoin vraagt. Stuur geen geld naar dat adres”. Zo meldde Bitcoin ontwikkelaar Matt Corallo op Twitter.

Na een verzoek van Corallo heeft Namecheap de website tijdelijk platgelegd. Volgens Cobra kan de Bitcoin.org-website enkele dagen offline zijn.

Voordat Bitcoin.org offline ging, meldden gebruikers dat Bitcoin.org een klassieke nep weggeefaankondiging aanbood, waarbij de oplichters erin slaagden om ongeveer $17.000 te verzamelen.

Na het uitschakelen van de website, suggereerde Cobra dat de hackers misbruik maakten van een fout in de DNS. Daarnaast beweerden ze dat de Cloudflare accounts en servers van Bitcoin.org niet waren aangetast.


Eerdere aanvallen

De laatste aanval komt nadat Bitcoin.org begin juli het slachtoffer werd van een DDoS-aanval. Er was een losgeldeis voor een niet nader genoemde hoeveelheid Bitcoin. De aanval kwam slechts een week nadat een rechtbank in het Verenigd Koninkrijk de website had bevolen om te stoppen met het hosten van het Bitcoin witboek. Hierbij werd er een uitspraak gedaan in het voordeel van Satoshi Nakamoto en Bitcoin SV voorstander Craig Wright.

Bitcoin.org is vaak het onderwerp van gesprek geweest nadat Nakamoto de Bitcoin gemeenschap eind 2011 verliet. Hierdoor werd de code aan Bitcoin ontwikkelaars overgelaten. De website is sindsdien vele malen van eigenaar veranderd, waarbij Cobra eind 2013 de mede eigenaar van Bitcoin.org werd.

In mei 2020 toonde de eigenaar van Bitcoin.com, Roger Ver, interesse in het kopen van de Bitcoin.org-website. Sommige leden van de crypto gemeenschap hebben Ver beschuldigd van het creëren van onzekerheid over het promoten van Bitcoin Cash als de “echte” Bitcoin. Een maand later zei Will Binns, een van de toezichthouders van Bitcoin.org, dat hij de toegang tot de site was kwijtgeraakt.

Bitcoin.org is een historische crypto website De naam is in augustus 2008 geregistreerd. Dit was een paar maanden voordat de anonieme Bitcoin maker Satoshi Nakamoto in januari 2009 het eerste Bitcoin blok had gemined. Bitcoin.org biedt een educatieve bron over crypto en is bekend om het hosten van de Bitcoin Core. Dit is de software die wordt gebruikt om verbinding te maken met het Bitcoin netwerk en een node uit te voeren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten