Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin presteert al sinds 2013 beter dan S&P 500

De cryptocurrency exchange Coinbase heeft een rapport openbaar gemaakt waarin blijkt dat Bitcoin (BTC) beter blijft presteren dan ‘s werelds populairste aandelenindexen. Het rapport heeft de naam ‘Charting the course of Bitcoin, 11 years and counting’ en is openbaar gemaakt op de dag dat het BTC-whitepaper 11 jaar oud werd.


Indrukwekkend rendement

Bitcoin heeft dit jaar een indrukwekkend rendement van ruim 130% bereikt. Een aantal populaire aandelenindexen als de S&P (+12% rendement) en de FTSE Europe 100 (+11% rendement) komen hierin tegenover de BTC tekort.

Een groot deel van de beleggers in cryptocurrencies zijn volgens een enquête ervan overtuigd dat de BTC over tien jaar een hoger rendement rendement zal hebben dan beursgenoteerde fondsen, indexfondsen en aandelen in hun eigen bedrijf.


Acceptatie Bitcoin in kinderschoenen

De acceptatie van de Bitcoin staat echter nog in de kinderschoenen. Volgens het rapport van Coinbase, wordt er geschat dat 27 miljoen Amerikanen de cryptocurrency Bitcoin hebben gebruikt in het jaar 2019. Dit is ongeveer 9% van de volledige Amerikaanse bevolking. Al laat dit een stijging zien van de afgelopen jaren, staat de acceptatie van de Bitcoin echt nog in zijn kinderschoenen.


Bitcoin gaat aandelen overtreffen

Volgens Anthony Pompliano, de mede-oprichter van Morgan Creek Digital, dat in Bitcoin investeren een goede investering is. “Het vasthouden van 99% contant geld en 1% Bitcoin in de afgelopen 10 jaar zou een betere investering zijn geweest dan investeren in de grootste bull-run in de geschiedenis”, aldus Pompliano.

Pompliano is hiernaast ook van mening dat de cryptocurrencies in de komende 10 jaar de aandelenmarkt zou overtreffen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?