Bitcoin prijs bereikt $9000, omzet miners gedaald met 47%

Bitcoin keert vandaag terug op het $9000 dollar niveau, terwijl uit nieuwe data blijkt hoeveel geld miners verliezen door de derde Bitcoin halving. Benieuwd? Lees verder.


Bitcoin prijs stabiel ondanks halving

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $9.030. Dat is ongeveer 2,5% hoger dan een dag geleden. Het is belangrijk dat er nu een ondersteuning gevormd gaat worden rond de $9000, anders kan de koers opnieuw dalen tot het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde die rond de $8.200 ligt.

We zien dat de Bitcoin prijs vrij stabiel is de afgelopen paar dagen en dat kan wat ruimte geven aan de altcoins. Iets minder volatiliteit is trouwens geen slecht teken voor BTC. Na en tijdens de halving heeft de grootste cryptomunt haar prijs heen en weer zien vliegen. Een periode van consolidatie is een gezond teken.


Omzet van de Bitcoin miners

De halving heeft vooralsnog misschien nog niet veel impact op de koers, maar het evenement heeft wel degelijk impact op de omzet van de miners. Uit gegevens blijkt namelijk dat de omzet van op 12 mei met ongeveer 47% is gedaald. De dag voor de halving verdiende miners ongeveer $17,16 miljoen. De dag na de halving werd er ‘slechts’ $8.95 miljoen verdient.

Bron: Blockchain.com

In reactie op de omzet daling schreef Mario Gibney van Blockstream het volgende:

“De eerste blokbeloning van het 4e tijdperk van bitcoin is 7.16 BTC (6.25 bloksubsidie + 0.91 aan vergoedingen). Dat betekent dat 12,7% bestaat uit transactiekosten.”

Naarmate de blokbeloningen afnemen zullen miners steeds afhankelijker worden van de transactiekosten. Dat is gezond voor het BTC netwerk, dat ooit voort moet bestaan zonder blokbeloningen.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken