Bitcoin

Bitcoin prijs crasht dag voor halving met 15%

Rond 02:00 ‘s nachts daalde de Bitcoin prijs in 15 minuten tijd van $9.600 naar $8.100. De daling van 15% vond plaats nadat BTC moeite had om de ondersteuning van $9.800 terug te winnen.


Enorme Bitcoin liquidaties

De onverwachte crash heeft veel handelaren overrompeld. Uit gegevens van Skew blijkt dat er op de leverage exchange ‘BitMEX’ per uur voor meer dan $226 miljoen dollar geliquideerd werd.

BitMEX liquidaties per uur – Bron: Skew

Wat interessant is om te zien is dat de BTC prijs steun vond op het 61,8% Fibonacci niveau. De koers is vanaf hier weer wat naar boven gestuiterd. Dit Fibonacci niveau wordt vaak de ‘golden pocket’ genoemd. Dit omdat traders vaak geïnteresseerd zijn om op dit niveau te kopen. Ondanks het herstel zien we dat Bitcoin de dag voor de halving een enorm verlies lijdt.

De plotselinge daling betekent trouwens ook dat er nu een gap in de CME Bitcoin-futures is van iets meer dan $ 10.000.

 

Zware verliezen voor altcoins

Niet alleen de Bitcoin koers kreeg te maken met een aanzienlijke daling. Ook de altcoins kregen een zware klap. Op het moment van schrijven zien we dat de Ethereum prijs met 9,5% is gedaald en ook de XRP koers een soortgelijk verlies heeft geleden.

De grootste verliezers van vandaag zijn IOTA en Ethereum Classic waarvan de koersen zijn gedaald met respectievelijk 14% en 12%.


Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?