Bitcoin,

Bitcoin Prijs Crasht in enkele minuten met $600 dollar

De Bitcoin prijs is vandaag flink gedaald nadat de grootste cryptomunt de $11.000 grens niet heeft weten te doorbreken. De BTC koers viel binnen enkele minuten met honderden dollars naar beneden.


Bitcoin koers kan nog veel verder zakken

Als we de wekelijkse Bitcoin grafiek analyseren, zien we dat de BTC koers de afgelopen 7 dagen een stijging mee maakte tot net iets boven de $10.900 dollar. Echter, vandaag, rond 1 uur ‘s nachts zien we de grootste cryptocurrency flink inzakken. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $10.180 dollar. Dat is zo’n 5,2 procent lager dan een dag geleden.

 
BTC/USD -7 dagen

Dat Bitcoin de $11.000 dollar grens niet heeft weten te doorbreken is geen goed teken en dat zorgt er voor dat verschillende analisten vandaag bestempelen als een slechte dag voor de Bitcoin.

De prijsrange van $10.100 en $10.200 is op dit moment zeer belangrijk om in de gaten te houden. “Momenteel bouncet BTC op de langetermijntrendlijn. Het is belangrijk dat hij vandaag sluit boven de $10.200 dollar”, zegt analist Josh Rager.

Ondanks dat de BTC prijs nog steeds boven de $10.000 dollar ligt is het sentiment drastisch veranderd. Als we kijken naar de Fear & Greed Index dan zien we dat er een getal van ’11’ wordt genoteerd. Dat betekent dat er extreme angst heerst op de cryptomarkt en dat de markten oversold zijn.

Het is dan ook niet gek dat steeds meer analisten verwachten dat de Bitcoin koers terug zal gaan vallen tot onder de $10.000 dollar.


Altcoins lijden vergelijkbare verliezen

Niet alleen de Bitcoin koers crasht vandaag, ook de belangrijke altcoin koersen kleuren donkerrood. Alle top 20 cryptocurrencies boeken vergelijkbare verliezen als de Bitcoin.

Zo verliest Ethereum (ETH) zo’n 4.9% en ook de Ripple (XRP) koers valt naar beneden met zo’n 3.9%. De altcoin de het meeste verliest vandaag is Monero (XMR), deze munt verliest namelijk meer dan 7% van haar waarde.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins