Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs daalt naar cruciaal ondersteuningsniveau

De Bitcoin prijs steeg gisteren tot boven de psychologische $50.000 grens, maar werd afgewezen rond de $51K. De afwijzing heeft voor een markt brede correctie gezorgd. Zo’n correctie is niet iets waar je als investeerder direct grote zorgen om zou moeten maken. Echter, om grotere verliezen te voorkomen moet BTC boven het belangrijke $48.000 niveau blijven.


Het cruciale ondersteuningsniveau van $48.000

Als we de 2-uurs grafiek van de Bitcoin bekijken zien we dat het gebied rond de $48.000 een cruciaal niveau is om in stand te houden. Als de prijs tot onder dit niveau zakt zal de Bitcoin koers terugvallen tot richting het vorige ondersteuningsgebied van $44.000.

Een dergelijke terugval zal naar alle waarschijnlijkheid ook de altcoin markt schaden. Toch is het ook belangrijk om te onthouden dat correcties bij een uptrend horen en zelfs gezond zijn.


Bitcoin 2-uurs grafiek – Bron: Tradingview


De belangrijke weerstandszone van $51.000

De dag grafiek laat zien dat het $51.000 niveau een belangrijk weerstandsniveau is waar BTC tegenaan is gelopen. Dit aangezien hier de support/ resistance-flip plaatsvond voordat de crash in mei plaatsvond.

Als BTC dit niveau niet weet te passeren zal er waarschijnlijk een correctie voor de hele markt plaatsvinden. Dat is echter niet onverwacht, aangezien de altcoin markt tekenen van oververhitting vertoont.

Bitcoin daggrafiek – Bron: Tradingview

Als Bitcoin het $51.000 wel weet te doorbreken zal dit waarschijnlijk een grote rally richting de $58.000 veroorzaken. Gezien de prijsbeweging van vandaag is de kans echter vrij groot dat er eerst nog een correctie plaatsvinden. Zoals we hierboven al hebben beschreven ligt er voor nu ondersteuning op de $48.000 en daarna rond de $44.000. Hier zou BTC zich weer op kunnen laden voor een volgende stap omhoog.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten