Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin-prijs daalt onder cruciale $33K-ondersteuning

Bitcoin zakte gisteren opnieuw tot onder de $33.000 ondersteuning. De verkoopdruk loopt opnieuw op en dat kan betekenen dat de $31.000 opnieuw gestest gaat worden.


Handelaar: $31.000 hertest voor BTC

De Bitcoin prijs zakte gisteren zelfs even tot onder de $32.000. De koersdaling vond plaats nadat Bitcoin er opnieuw niet in slaagde de cruciale $35.000 weerstand te kraken.

Hierdoor loopt Bitcoin het risico een bullish scenario ongeldig te verklaren. Even leek het erop dat BTC klaar was voor een sprong richting de $39.000, maar dat komt nu weer in het geding. Wanneer BTC de $33.000 ondersteuning verliest is de kans groot dat we terugzakken tot richting de $31.000, zo vertellen analisten.

Op het moment van schrijven ligt de BTC prijs rond deze belangrijke grens, namelijk op $32.800. Het is dus nog even afwachten wat er gaat gebeuren.


Bitfinex shorts pieken 160%

Volgens journalist Colin Wu werd de bearish uitbraak van gisteren veroorzaakt door een whale die short is gegaan met 5.000 Bitcoins. Vooral op Bitfinex zorgde dit voor een grote verkoopdruk. In de onderstaande grafiek zien we duidelijk dat het aantal short-posities (blauw) op is gelopen, waardoor de BTC prijs (oranje) is gedaald.

Bitfinex BTC shorts (blauw) vs. BTC prijs (oranje) – Bron: TradingView

Voor nu is het dus belangrijk om het niveau $31.000 als ondersteuning in de gaten te houden en het niveau van $33.000 als weerstand. Een doorbraak van 1 van de twee niveau’s zal bepalend kunnen zijn voor de prijsactie van de komende week.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten