bitcoin koers
Bitcoin

Bitcoin prijs duikt terug tot $16.800 – Whales verkopen weer

Bitcoin kan zijn prijs niet boven de $17.000 houden omdat whales opnieuw begonnen met het verkopen van hun BTC.


Bitcoin in de gevarenzone

De Bitcoin prijs daalde vandaag opnieuw tot onder de $16.800. De terugval is mede te danken aan de stijgende verkoopdruk van grote BTC investeerders.

Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, meldde dat de All Exchange Inflows-indicator de gevarenzone bereikte. Historisch gezien zorgde dit ervoor dat de BTC koers op korte termijn flink daalde.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Bitcoin kan $17.000 niet vasthouden

Nadat de Bitcoin koers kort was gedaald tot $16.200, begon het tekenen van herstel te vertonen. Het bleef meer dan 11 uur boven het $17.000-niveau voordat de prijs toch weer begon te dalen.

Na de crash van gisteren verwachtten veel analisten een lagere volatiliteit. Dit omdat de eerste daling honderden miljoenen dollars aan futures-contracten had geliquideerd.

Echter, zodra whales hun BTC tokens begonnen te versturen naar exchanges, begon de prijs weer te dalen. Ki Schreef:

“BTC-walvissen storten op exchanges. Ik verwacht dat de prijs op korte termijn zal dalen. Ik denk dat we ons in een gevarenzone bevinden. De prijs zal waarschijnlijk zijwaarts of omlaag gaan wanneer whales actief zijn op exchanges. “


Waar ligt de bodem?

Waar de bodem ligt is lastig te voorspellen. Sommige analisten verwachten dat BTC het $16.000 niveau zal behouden. Anderen zeggen dat de koers terug kan zakken tot $14.000.

Waar de analisten wel over eens zijn is dat de $14.000 een cruciaal ondersteuningsniveau is. BTC moet en zal dit niveau vasthouden om op lange termijn bullish te kunnen blijven.

 

Bitcoin nieuws

Cruciale avond aangebroken voor de Bitcoin koers
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Bitcoin gaat andere grote assets opeten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?