Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin prijs in gevaar door Dr. Fauci’s voorspelling van 100.000 nieuwe COVID-gevallen

De aandelen- en Bitcoin prijzen zouden in de toekomst sterk kunnen corrigeren als de coronavirus waarschuwing van Dr. Anthony Fauci uitkomt.


De waarschuwing van dokter Fauci

Dr. Anthony Fauci, de directeur van het ‘National Institute of Allergy and Infectious Diseases’ en tevens een belangrijk lid van de coronavirus-taskforce van het Witte Huis, geeft aan dat het aantal dagelijkse infecties in de Verenigde Staten de 100.000 zou kunnen bereiken, wanneer er niet direct voorzorgsmaatregelen worden genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Toen Fauci hiervoor waarschuwde, reageerden de aandelenmarkt met een voorzichtige daling. Beleggers verwachten dat een mogelijke neergang van de aandelenmarkt kan leiden tot een correctie van de Bitcoin prijs.

Hiernaast waarschuwde Fauci ook dat een effectief vaccin mogelijk niet zo snel voorhanden is als de medische gemeenschap verwacht, hierover zei hij op 1 juli het volgende:

“Er is geen garantie op een veilig en effectief vaccin, ik maak me grote zorgen omdat het zeer ernstig kan worden.”

In de afgelopen maanden weerspiegelde de prijs van de Bitcoin die van de Amerikaanse aandelen. Als langdurige beperkende maatregelen een nieuwe uitverkoop van risk-on activa veroorzaken, kan Bitcoin gevoelig zijn voor een nog een grote terugval.

Bitcoin versus S&P 500 – Bron: Skew

Beleggers in de traditionele financiële markt zijn in de war

Het grootste deel van de institutionele beleggers in de Verenigde Staten en Europa is nog steeds voorzichtig met aandelen. De Financial Times meldde begin juni dat hedgefondsen zich opmaakten voor een nieuwe beurscrash. Sommige van deze hedgefondsen, waaronder Fasanara Capital, hebben zelfs tot 70% van hun bezit in contanten opgeslagen.

Door de onvoorspelbaarheid van de pandemie zijn vermogende beleggers gedwongen om sceptisch te blijven tegenover aandelen. Wanneer nieuwe gegevens over het virus blijven verslechteren, kunnen we verwachten dat beleggers naar veilig onderdak gaan zoeken en hun risicovolle aandelen verkopen.

Gezien de hoge correlatie tussen de prijs van de Bitcoin en aandelen sinds maart, kan een neergang van de aandelenmarkt een terugval van de Bitcoin prijs veroorzaken.

Herstel van de Bitcoin prijs sinds maart – Bron: Tradingview

De markt bevindt zich op een punt waar bekende analisten moeite hebben om economische gegevens en bedrijfscijfers te evalueren. Lori Calvasina, hoofd van de Amerikaanse aandelenstrategie van RBC Capital Markets, zei:

“De cijfers zijn moeilijk te volgen.”

Hoewel strategen onzeker blijven over de korte termijn trend van aandelen, neemt de vraag naar liquide middelen en ‘safe haven’ activa toe.

Volgens gegevens van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) zijn de stortingen bij de bank tijdens de pandemie met 2 biljoen dollar gestegen. Dit geeft aan dat beleggers in toenemende mate afstand nemen van activa met een hoger risico om zo het risico te beperken. Brian Foran, analist bij Autonomous Research, zei:

“Veel banken zeggen: “We kunnen er momenteel niet veel aan doen.“ Ze hebben meer stortingen dan ze kunnen verwerken.”

Een voortdurende toename van de honger van beleggers naar contant geld en een afnemende vraag naar risk-on activa kan leiden tot een inzinking van de Bitcoin-markt.


Ondanks al het geld in de markt, herstelt Bitcoin niet

Het is niet enkel de traditionele financiële markt die een toename van spaargeld ziet. Tether (USDT), de grootste stablecoin op de cryptomarkt, overtrof onlangs de 10 miljard dollar aan marktkapitalisatie.

Afhankelijk van hoe de gegevens worden geïnterpreteerd, kan de sterke stijging van de waardering van Tether mogelijk een verhoging van het kapitaal betekenen dat aan de zijlijn wacht om de cryptomarkt binnen te stromen.

Ondanks de groeiende hoeveelheid contant geld op de financiële markt en in de crypto, zijn zowel aandelenmarkt als de Bitcoin markt de afgelopen maanden geconsolideerd.

Beleggers wachten op aanvullende economische gegevens en meer inzicht in hoe de Amerikaanse economie zal reageren op de heropleving van het coronavirus. De terughoudendheid van marktdeelnemers die zich met hoge risico activa bezighouden, kan mogelijk op korte termijn leiden tot een grotere verkoopdruk op Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins