bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin prijs kan Crashen tot $7000 door grote Verkoopdruk

Bitcoin heeft de afgelopen dagen zeer slecht gepresteerd. De daling van meer dan $1.000 van bijna $10.000 tot $8.800 was een grote klap voor de cryptomunt.

Volgens verschillende analisten lijkt het er nu zelfs op dat de BTC koers in de komende dagen nog veel meer terrein kan gaan verliezen. Deze analisten geven aan een prijsdoel te stellen van ongeveer $7.000.

Zo’n daling zou kunnen worden veroorzaakt door een technische storing als gevolg van een doorbraak onder een belangrijk technisch niveau, namelijk de $8.700 – $8.800 ondersteuning.


Bitcoin heeft moeite om $8.800 te verdedigen

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $8.940. Dat betekent dat we vandaag een kleine opleving zien ten opzichte van gisteren.

Het prijsniveau, rond $8700-$8800 heeft de afgelopen weken als een sterke ondersteuning gediend. Elke keer als BTC zich in dit niveau begaf schoot de koers weer omhoog tot boven de $9.000.

Echter, wanneer de koers nog een keer tot onder de $8.800 zakt kan het anders zijn. Dit omdat we dit maal geen groot aantal koopopdrachten zien rond dit niveau.

Daarnaast lijkt het erop dat verkopers nu $9.000 hebben ingesteld als een regio met een zware weerstand die ertoe kan leiden dat BTC grote verliezen ziet als hij hier opnieuw wordt afgewezen. Een bekende trader bood onlangs een grafiek aan met zijn vooruitzichten op korte termijn voor Bitcoin en het is zeker niet positief.

De grafiek, zoals hieronder te zien, laat zien dat de lichte steun die Bitcoin heeft op zijn huidige prijsniveau een beweging zou kunnen opwekken naar $9.400. Echter, als BTC niet door dat weerstandsgebied weet te breken kan het terugzakken tot richting de $7.000.

Bitcoin prijsvoorspelling TraderXO – Bron: Tradingview

Zoals de analist in zijn grafiek laat zien zit de Bitcoin de laatste tijd gevangen in een dalende wig. Echter denkt hij dat het binnenkort de ondergrens van dit patroon zal breken. Als dit inderdaad gebeurd kan de koers dalen tot een dieptepunt van $7.000.

 

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen