Bitcoin,, Trending

Bitcoin prijs kan doorzakken richting $4.000, volgens Peter Schiff

Na het breken van de ondersteuning van de Bitcoin (BTC) gisteren, loopt de BTC een hoog risico om richting de $4.000 te zakken. Dit zegt Peter Schiff, Amerikaanse beurshandelaar en investeringsanalist.


Twitter-bericht

In een Twitter-bericht maakte Peter Schiff bekend dat de Bitcoin (BTC) onder de support van $9.700 was gevallen. In de uren hierna daalde de nummer 1 crypto naar $7.999. Van deze prijs is die weer iets hersteld, op het moment dat dit artikel wordt geplaatst staat de waarde van één BTC op $8.341. Schiff is van mening dat het niet bij deze enkele daling blijft, volgens hem is dit “slechts het begin”. Het risico is volgens hem dan ook hoog dat de Bitcoin richting de $4.000 gaat, met mogelijkheden tot nog een nog lagere waarde.


Kritiek van Schiff

Schiff heeft wel vaker zijn kritiek geuit op de BTC. Zo heeft de hij meerdere malen geprobeerd om de inferioriteit van de BTC te bewijzen, en dan met name met betrekking tot het edelmetaal Goud. Dit vanwege het feit dat Schiff ook een goudinvesteerder is.

Tot slot is Schiff van mening dat de Bitcoin nooit de $50.000 zal bereiken. Of deze voorspellingen echter gaan uitkomen is nog maar de vraag. Sommige Bitcoin-investeerders zien de ironie van Schiff zijn Twitter-bericht, terwijl anderen juist suggereren dat de waarde van één Bitcoin vele malen hoger zou kunnen worden dan de goudprijs.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?