Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs kan stijgen als het $42.000 als ondersteuning kan behouden

Technische indicatoren suggereren dat Bitcoin zich voorbereidt op een uitbraak, ondanks de stijgende inflatie en het conflict in Oekraïne.


Bullish als Bitcoin de $42.000 aanhoudt

De cryptomarkt blijft in beweging. Investeerders zijn opnieuw gefocust op de stappen die de Amerikaanse Federal Reserve zou kunnen nemen om de stijgende inflatie te bestrijden. Een grote oorzaak van de stijgende inflatie is de situatie in Oekraïne.

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView laten zien dat de prijs van Bitcoin rond het ondersteuningsniveau van de $44.000 zweeft. Handelaren hopen dat een ‘inverse head and shoulders’ patroon zal leiden tot een aanhoudende bullish uitbraak.

BTC/USDT 1-daagse grafiek. Bron: TradingView

Het On-Balance Volume (OBV) is een momentumindicator die volumestroom gebruikt om veranderingen in de prijs te voorspellen. Deze indicator werd geleverd door marktanalist en Twitter-gebruiker ‘IncomeSharks’. Hij maakte de onderstaande grafiek die de bullish omkering benadrukt.

BTC/USD 1-daagse OBV-grafiek. Bron: Twitter

De analist zei het volgende:

“Mensen vertellen me dat we het dieptepunt nog niet hebben bereikt. Dit is bijna meer bullish dan de vorige keer dat we van $30.000 naar $60.000 gingen. Dubbele bodem, zeer scherpe bullish V-spike. Mensen kijken te veel op Twitter.

Een vergelijkbare bullish blik op de huidige prijsbewegingen van Bitcoin kwam van analist en Twitter-gebruiker ‘CredibleCrypto’. Hij plaatste de volgende grafiek met een lager tijdsbestek, welke aangeeft dat Bitcoin meer ruimte heeft om te keren naar een bullish trend.

BTC/USD 1-uurgrafiek. Bron: Twitter

CredibleCrypto zei het volgende:

“Sterke bewegingen omhoog, ondiepe pullbacks, voortzetting. Zolang de $42.000 de LTF-golfstructuur vasthoudt, geeft dit aan dat we waarschijnlijk aan de volgende stijging beginnen.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Bitcoin-prijs kan met 25% stijgen

Een laatste stukje analyse kwam van marktanalist en Twitter-gebruiker Caleb Fransen, die de volgende grafiek plaatste met de Williams %R-oscillator. Dit is een momentumindicator die overbought- en oversoldniveaus meet.

BTC/USD 1-weekgrafiek. Bron: Twitter

Wanneer er een omkering is van “oversold” naar “overbought”, duidt dit op momentum. Dit is een gebeurtenis die sinds januari 2020 zes keer heeft plaatsgevonden voor Bitcoin.

“Het gemiddelde rendement over een maand is met 25% gestegen. De Williams %R probeert nu de stuwkracht van 4 weken te voltooien. Ik zal zeer optimistisch zijn als Bitcoin een sterke wekelijkse afsluiting kan bewerkstelligen.” Aldus Fransen.

De totale marktkapitalisatie van crypto valuta staat nu op de $1.999 biljoen en de dominantie van Bitcoin is 42%.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt
Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten