Bitcoin

Bitcoin prijs kan stijgen naar $26.000 door Golden Cross

Bitcoin (BTC) zou tot een prijs van $26.000 kunnen stijgen in een periode van slechts twee maanden tijd. Dit dankzij een positieve gebeurtenis . Deze gebeurtenis heeft eerder voor een koerswinst van maar liefst 170% gezorgd.


Verwachte prijsstijgingen Bitcoin

Keith Wareing, analist van Cointelegraph Markets, zag deze week iets opvallends. Zo zag hij op 18 februari de stijgende gemiddelde beweging over 50 dagen boven de stijgende gemiddelde beweging over 200 dagen uitkomen. Dit is ook wel bekend als een “golden cross”, een zeldzaam fenomeen voor de crypto valuta. De verhouding tussen de Bitcoin en de Amerikaanse dollar ($) heeft de afgelopen dagen bijna $1.000 afgestoten. Ondanks dit feit is Wareing allesbehalve bearish voor het winstpotentieel op korte termijn. Wareing vatte het op twitter als volgt samen: “De laatste keer dat dit gebeurde pompte Bitcoin 170% in minder dan 60 dagen.’’

Bron: TradingView

Wareing voegde hieraan toe dat Bitcoin een prijs van ongeveer $9.800 steun had behouden in een algemene bullish stijgende prijsdriehoek. Bovendien liet het afgelopen weekend een aanzienlijke kloof zien tussen twee Bitcoin-futures-handelssessies. Historisch gezien heeft Bitcoin deze gaten inmiddels gedicht, met als gevolg dat we deze week een terugkeer kunnen zien naar een prijs van $10.500.

De sessie van vrijdag werd afgesloten met een prijs van $10.495. Daarentegen begon de maandag begon met een iets lagere prijs, eentje van $10.000.

https://twitter.com/officiallykeith/status/1229659549013024768

Meerdere alltime highs in 1 maand

De ‘golden cross’ maakt Wareing het derde prominente Bitcoin figuur die grote winsten voorspelt op de korte termijn.

Tom Lee, van Fundstrat, gelooft dat Bitcoin tegen augustus een prijs van $27.000 zou kunnen bereiken. Opnieuw dankzij de prijs die de weerstand verslaat van het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde.

Durfkapitalist Mike Novogratz beweert dat de Bitcoin / Amerikaanse Dolalr verhouding tegen de tijd van de blokbeloning halving, zijn hoogste record ooit van $20.000 opnieuw zou kunnen zien.


Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC