Bitcoin prijs loopt vast op $9.200 – maar men blijft Bullish

De Bitcoin prijs is onder de $9.200 blijven steken, maar door de positieve fundamentele gegevens en de sterke kwartaalprestaties van BTC zijn investeerders bullish.


Positieve Bitcoin signalen

Bitcoin heeft de sterkste prestaties in het tweede kwartaal ooit laten zien nu het derde kwartaal is begonnen. Ondanks een verrassende crash tot een dieptepunt van $3.750 heeft de munt een geweldig rendement gehaald. Volgens gegevens van Skew heeft Bitcoin een kwartaal-tot-hedenrendement van 42,39% behaald. Ook blijft Bitcoin één van de best presterende investeringen met een rendement van 27,31% in 2020.

Sterke prestaties van Bitcoin – Bron: Skew

Uit gegevens van Glassnode bleek ook dat, sinds de crash van Black Thursday, het totale aantal Bitcoin whales de afgelopen 3 maanden flink gestegen is. Er zijn op dit moment 1.800 whales wat er meer zijn dan tijdens het hoogtepunt van 2017.

Een ander positief signaal komt uit een recent onderzoek uitgevoerd door crypto-custodian Bitcoin IRA, waaruit blijkt dat 43% van de klanten van het platform verwacht dat de Bitcoin prijs eind 2020 de $15.000 zal overtreffen.

Het bedrijf ontdekte dat 57% van de ondervraagden bevestigde dat ze cryptomunten kopen en vasthouden als een langetermijninvestering.

Deze bovenstaande factoren onderstrepen het groeiende bullish sentiment rond de Bitcoin prijs. Dit ondanks de consolidatie van de Bitcoin koers die we zien op korte termijn.


De Bitcoin prijs blijft consolideren

Op het moment van schrijven blijft de Bitcoin prijs vastzitten in een krap bereik tussen de $9.000 en $9.200. De weerstandszone van $9.200 – $9.500 blijft een zware hindernis die BTC moet overwinnen wil het verder stijgen.

Als we kijken naar de Bollinger Bands dan zien we dat deze ook steeds dichter bij elkaar beginnen te liggen. Ook dit toont aan dat er consolidatie plaatsvindt.

Bollinger bands worden smaller – Bron: Tradingview

De onderzoeksgroep, Delphi Digital, wijst er ook op dat de volatiliteit van BTC gedurende 30 dagen is gedaald tot het laagste niveau van dit jaar. Dat is voor nu misschien ‘saai’ maar meestal betekent dit dat er een grote prijsbeweging aan zit te komen.


De invloed van het coronavirus

Sinds dat het coronavirus begin maart 2020 leidde tot een scherpe correctie op aandelenmarkten, heeft de Bitcoin prijs het sentiment op de traditionele markten gevolgd. De sterke opleving van de BTC-prijs van $3.750 naar $10.350 vond plaats samen met het V-vormige herstel van de traditionele aandelenmarkt.

De vraag die veel crypto investeerders zichzelf stellen is of de kortetermijncorrelatie tussen BTC en de aandelenmarkt zal blijven bestaan of dat er een ontkoppeling plaats zal vinden.

Zolang de markten gecorreleerd blijven zullen crypto investeerders bezorgd zijn dat de prijs zal lijden onder de drastische toename van COVID infecties in de VS en Latijns-Amerika. Het recente inreisverbod van de Europese Unie voor Amerikanen en het negatieve effect die dit zal hebben op de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen kan de economie een nieuwe knauw geven.

De meest populaire mening onder crypto analisten is dat de Bitcoin prijs op korte termijn wat terug zou kunnen zakken richting de $8.800. Echter, op lange termijn ziet de marktstructuur van BTC er bullish uit. Bitcoin lijkt goed gepositioneerd om meer winsten te boeken in het derde kwartaal van 2020.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken